Letartóztatták Amy Schumert

A komika a Brett Kavanaugh elleni tiltakozáson vett részt. Több más tüntetőt is elvezettek.

Csütörtök este Washingtonban több százan tiltakoztak az ellen, hogy a Legfelsőbb Bíróság vezetőjének válasszák Brett Kavanaugh-t, akit több nő is azzal vádol, hogy még fiatalon szexuálisan zaklatta őket. Egyik áldozata, Christine Blasey Ford szeptember 27-én tanúskodott egy meghallgatáson az ügyben – őt állítása szerint a férfi 1982-ben egy gimnáziumi buliban zaklatta, Kavanaugh viszont mindent tagad.

Forrás: Alex Wong / Getty Images

 

A tüntetők október 4-én a Hart szenátusi hivatal épületénél tiltakoztak, ahol egy idő után a rendőrség elkezdte letartóztatni őket. A tiltakozók nem bilincset, hanem különböző színű műanyag karpereceket kaptak a kezükre: Amy Schumer például rózsaszínt.

A komika rögzített egy videót is, amelyen a szenátus épülete előtt arról beszél, hogy úgy gondolja, le fogják tartóztatni őket. Letartóztatásának tényét később a The Hill nevű kiadványnak is megerősítette. Egy másik felvételen pedig azt láthatjuk, hogy egy hatósági közeg megkérdezi a tüntetőket, hogy azt akarják-e, hogy letartóztassák őket, mire a sztár bólint, és igennel felel.

Amy Schumer már a múlt héten arról posztolt, hogy sokakkal együtt nem fogadja el főbírájának Kavanaugh-t, aki ellen a cancelkavanaugh.com oldalon a továbbiakban is folytatják a tiltakozást. A CNN értesülései szerint nem Schumer volt az egyetlen sztár a tüntetők között: rajta kívül Emily Ratajkowski modell-színésznőt is letartóztatták.


(via NME)