Magyar szám szól Jonah Hill rendezői bemutatkozásának trailerében

Vajon melyik együttes dala ihlette meg a Superbad és A Wall Street farkasa sztárját?

A Mid90s című vígjátékot Hill nemcsak rendezi, de ő is írta. A film egy 13 éves fiú (Sunny Suljic az Egy szent szarvas meggyilkolásából) története, aki önmagát keresi a kilencvenes évek Los Angelesében. Stevie-t otthon mindig szívatja a bátyja (Lucas Hedges – Lady Bird, Három óriásplakát Ebbing határában), és anyjával (Katherine Waterston – Legendás állatok-filmek) sem túl felhőtlen a viszonya, ezért egy helyi gördeszkás boltban lel menedéket, ahol új barátokkal ismerkedik meg.

Jonah Hill. Forrás: Vera Anderson / WireImage / Getty Images

 

Innen kezdve a kis srác nyara váratlan fordulatot vesz: elkezd idősebb csajokkal bulizni, gördeszkás filmeket néz és kiskorú létére autót vezet. A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján a színészből lett forgatókönyvíró-rendező olyan hasonló filmekből nyerte az ihletet, mint például a Kölykök Larry Clarktól, de azért a Mid90s jóval derűsebbnek tűnik.

Olyan, mint egy mozgalmas, vicces, de ezzel együtt nagyon is életszerű sztori, amelyben a rendezés és a színészi játék is a helyén van. Hogy mindez majd a kész filmről is elmondható-e, október 19-én derül ki: akkor lesz a mű amerikai premierje. És a végére a bónusz: az előzetes végén aláfestő zeneként felcsendül az Omega Gyöngyhajú lány című rockklasszikusa.


(via Consequence of Sound)