Más címet kapott volna a Vissza a jövőbe

A Universal főnöke tök más címet adott volna a filmnek, Steven Spielberg pedig alaposan ki is röhögte.

Egy korabeli kiszivárogtatott dokumentum újra feltűnt a Redditen – írta meg az NME. A „Mi lett volna, ha...” kezdetű mondatok általában tökéletesen feleslegesek, de mi most mégis kivételt teszünk, hiszen mégis csak a filmtörténet egyik legjobb időutazós filmjével van dolgunk. És egy időutazós film tekintetében talán mégsem annyira értelmetlen a kérdés. De mindegy is, haladjunk!

 


A Redditen most újra megjelent egy memo a Vissza a jövőbe című filmről, amiben a Universal főnöke, Sid Sheinberg nem tetszésének adott hangot a film címével kapcsolatban: nem tetszett neki a Vissza a jövőbe cím, mivel azt gondolta róla, hogy túlságosan „zsánerfilmként” hat, vagyis nagyon egyértelmű az utalás arra, hogy a film egy időutazós mozi. Volt is másik javaslata, ő a Space Man from Pluto (Űrember a Plútóról) címet erőltette volna, ami – valljuk be – kevésbé fantáziadús és ütős, mint a Vissza a jövőbe.


„Biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik szerint a film valami olcsó régi-vágású sci-finek fog tűnni. Nonsense! Azt gondolom, hogy a cím eredetiséget és nagyszerű szórakozást garantál. A legfontosabb pedig, hogy tartózkodik attól, hogy besorolja az időutazós zsánerfilm kategóriájába.

 


Steven Spielberg, a film producere válaszolt Sheinbergnek, amiben megköszönte a „humoros megjegyzést”, és azt mondta neki, hogy a stáb nagyon jót röhögött rajta. A rendező ezzel azt akarta elérni, hogy Sheinberget zavarba hozza, és visszatartsa a további „harctól”, már ami a film címét illeti. És ez működött is.