Még nincs meg, ki az új 007-es, de egy rekordot máris megdöntött

Még nem tudjuk, ki fogja játszani az új James Bondot, ám máris megdöntötte a franchise egyik rekordját.

James Bond az egyik olyan karakter a filmtörténetben, akit több színész is alakított az idők folyamán. Így már Daniel Craig Bond-filmjei alatt elindult a találgatás, hogy vajon ki fogja átvenni tőle a szerepet. Craig 2019-ben jelentette be, hogy szögre akasztja a szmokingot, szóval azóta csak még jobban felerősödtek a találgatások az örökös személyéről. Több színész is van, aki a következő 007-es lehet, de 2023 augusztusáig nem történt hivatalos bejelentés arról, hogy ki lesz az. Ám bárki is alakítja legközelebb a titkos ügynököt, egy rekordot már most megdöntött.

Forrás: Fórum Hungary

 

Mennyi idő múlva jelentik be a 26. Bondot?

Amikor végre bejelentik a következő James Bondot, az lesz a leghosszabb idő, ami az előző színész leköszönése és a következő színész hivatalos bejelentése között eltelt.

Daniel Craig 2019 novemberében adta le a szerepet, ami azt jelenti, hogy lassan négy év telt el anélkül, hogy tudnánk, ki a következő Bond, márpedig ez szokatlanul hosszú idő.

A korábbi 007-es, Pierce Brosnan távozása és Craig bejelentése között kevesebb mint egy év telt el: Brosnan 2005 februárjában jelentette be hivatalosan a honlapján a búcsút, Craig pedig ugyanezen év októberében lett James Bond. Ezt megelőzően Brosnant 1994 júniusában jelentették be mint az ötödik hivatalos Bond-színészt, mindössze két hónappal azután, hogy Timothy Dalton közölte: nem tér vissza a 007-es szerepében.

Forrás: HBO MAX

 

Sean Connery, George Lazenby és Roger Moore utolsó filmjei és a franchise következő filmjei között körülbelül két-két év telt el, és ez az intervallum Craig utolsó filmje esetében is gyorsan közeledik. A Nincs idő meghalni 2021. szeptember 30-án került a mozikba, s mivel 2023 augusztusában még mindig nem jelentettek be új Bondot, valószínűleg még jó pár évnek el kell telnie, mire a 26. Bond-filmet bemutatják.

 

Miért tart ilyen sokáig a 26. Bond bejelentése?

Ennek több oka is van. Először is, a koronavírus-járvány késleltette a Nincs idő meghalni bemutatását. Másfelől adódik az is, amit Barbara Broccoli producer nyilatkozott a szerepről:

„Ez egy 10-12 éves elkötelezettség. Nem mindenki vállalja.”

A filmkészítőknek elég nehéz dolguk van, hogy találjanak valakit, aki elég idős ahhoz, hogy egy veteránt játsszon, de még elég fiatal hozzá, hogy hajlandó legyen elvállalni egy ilyen hosszú távú szerepet. Ráadásul Craigtől nehéz lesz átvenni a stafétát, mivel a színészt Sean Connery után a második legjobb Bondként emlegetik.

Ez is érdekelhet

Következő James Bond: felbukkant egy újabb esélyes

Még egy befutó érkezett Regé-Jean Page és Aaron Taylor-Johnson mellé a hőn áhított szerepre.

Tovább

 

(via Screen Rant)