Meryl Streepet támadó plakátok árasztották el Los Angelest

Kedden jelentek meg Los Angelesben azok a plakátok, amiken Meryl Streep és Weinstein látható, a színésznő szemét kitakarja egy vörös csík, amin a „She knew” (Tudta.) mondat szerepel.

Az előzményeket mi is megírtuk: Meryl Streep és pár kolléganője fekete ruhát viselve akar tiltakozni a szexuális zaklatások ellen a Golden Globe kiosztóján. Ezen azonban Rose McGowan felháborodott, és Twitter-üzenetben fakadt ki, miszerint Meryl Streep egy álszent nő, mivel végig tudta, miket művel Weinstein, de ő a legnagyobb lelki nyugalommal dolgozott vele. McGowan felvetésére Streep egy nyílt levélben bizonygatta, hogy nem tudott semmit a szexuális zaklatásokkal és több nemi erőszakkal is gyanúsított producerről.


"Fáj Rose McGowen támadása, amiről az újságok szalagcímei szóltak a hétvégén, de tudnia kell, hogy tényleg fogalmam sem volt Weinstein bűneiről - sem a 90-es években, amikor őt bántalmazta, sem az azt követő évtizedekben, amikor másokkal tette. Nem az történt, hogy hallgattam volna. Egyszerűen nem tudtam róla. Nem sumákoltam. Nem tudtam. Fogalmam sem volt, hogy fiatal nőkkel erőszakoskodott. Nem tudtam, hogy ezek megtörténtek.

Nem tudom, hol lakik Harvey, és ő sem volt nálam soha.

Soha nem hívott fel a hotelszobájába.

Az irodájában is csak egyszer jártam, 1998-ban, amikor Wes Cravennel beszéltünk A szív dallamairól."...


Kedden azonban valakik több posztert is elhelyeztek Los Angelesben, Meryl Streep lakása környékén, a 20th Century Fox épületének közelében és még pár helyen szerte a városban. Még nem világos, ki rakta ki a plakátokat, de többen lefotózták azokat, és megosztották a közösségi oldalakon. Mike Cernovich, egy ellentmondásos jobboldali személyiség azt posztolta, hogy a „művész” Hollywood képmutató voltát hangsúlyozza a plakáttal. A színésznőt egyébként már többször támadták alt-right, vagyis alternatív jobboldali politikusok, sőt még Donald Trump is kritizálta őt.

A színésznő egyébként 2012-ben nyert Oscar-díjat A Vaslady című filmben nyújtott alakításáért, a filmet a Weinstein Company forgalmazta, valamint 2013-ban is jelölték Oscar-díjra az Augusztus Oklahomában című filmért, melynek Weinstein volt az executive producere.

Streep jelenleg versenyben van a Golden Globe-ért A Pentagon titkai című filmmel, melyet Magyarországon januárban mutatják be. Harvey Weinstein és ügyvédje továbbra is tagadják a producer ellen felhozott vádakat.

via EW.com