Mit hozott össze Rihanna és Donald Glover?

Ha a két legnagyobb név a szórakoztatóiparban eltűnik egy időre, majd egy nehezen kivehető, rossz minőségű előzetes jelenik meg arról a filmjükről, amiről azt sem tudtuk, hogy készül, arra azért felkapjuk a fejünket.

Ez most kétségtelenül Donald Glover hete volt, hiszen nemrég jött ki az új „élőszereplős” Az oroszlánkirály első előzetese, ami elképesztően sikeresnek bizonyult - ő lesz Szimba hangja -, és most megjelent egy rejtélyes, mindenféle magyarázat nélkül érkező másik trailere is. A film címe Guava Island, a rendezője Hiro Murai, és Glover a mostanában oly gyakran használt művésznevén, Childish Gambinóként szerepel benne, partnere pedig Rihanna , aki legutóbb az Ocean's 8 - Az évszázad átverésében bizonyította, hogy nem csak énekelni, de játszani is tud. Ennél sokkal több nem derült ki, sőt, maga az előzetes is csak egy távolról készült, rossz minőségű amatőr felvételen látható.

A Guava Island előzetesét Glover ugyanis az általa szervezett PHAROS fesztiválon vetítette le Új-Zélandon, ahol tilos a mobiltelefonok használata, és csak egy, a szabályokat áthágó látogatónak köszönhetjük, hogy ha nem is tökéletes minőségben, de láthatjuk. A kisfilmben Donald Glover és Rihanna festői szépségű, kubai tájakon zenél, civakodik, simul egymásnak, illetve kerül bajba, mert nincs elég pénzük. Ennél több nem derül ki, és ez sem ad össze egy épkézláb sztorit, csak azt tudni, hogy a rendező az a Hiro Murai, aki a Glovert ismertté tevő Emmy és Golden Globe-díjas Atlanta című sorozat számos epizódját, illetve a színész/énekes több videóklipjét, köztük a botrányos - vagy kultikus? – This is Americát rendezte.

Egyéb szerepekben Nonso Anozie és Letitia Wright látható, előbbi Xaro Xhoan Daxost játszotta a Trónok harcában, utóbbira a Fekete Párducból emlékezhetünk. Mivel egy kubai bulvárlap fotósa hónapokkal korábban lekapta Glovert és az énekesnőt, azt lehetett sejteni, hogy készülnek valamire, és most egy kicsit közelebb jutottunk az igazsághoz – mert arra is tippeltek, hogy közös fehérnemű márkát indítanak -, de sok minden a homályban maradt. Mivel Glover korábban bejelentette, hogy megszabadul Gambino-énjétől, az is lehet, hogy ez valamiféle színes-szagos hattyúdal lesz, és nem egész estés film, olyasmi, mint a 2013-os Because The Internet című albumhoz készült kísérőfilm, a Clapping for the Wrong Reasons.

Nem tudjuk, ahogy a bemutató dátumát sem, és gyanús a csend mindkét művész közösségi média felületein, a megkérdezett Letitia Wright pedig belenevetett az őt faggató riporter arcába, és azt mondta, hogy fogalma sincs, mi az a Guava Island és hol található a térképen. Vélhetően napokon belül kijön a trailer rendes, teljesen élvezhető verziója is, és akkor mi is képbe kerülünk.