Négy vicces és egy kevésbé vicces dolog, amit nem tudtál Matt Damonról

Isten éltesse a ma 48 éves Matt Damont, aki sokkal viccesebb, mint elsőre gondolnánk. De csinált azért csúnya dolgokat is.

Megélhetési breakdance

16 évesen lelépett otthonról, és New Yorkba költözött, hogy megvalósítsa élete álmát, azaz színész legyen. A szülei a kezdettől fogva ellenezték, így nem adtak neki egy vasat sem. Hogy pénzt keressen, a fiatal Matt többek között breakdancelt a Harvard Square közepén - sajnos nem maradt erről semmilyen felvétel, pedig örömmel néztük volna, amint a feje búbján pörög. Első szöveges szerepét az 1988-as Mystic Pizzában kapta, és csupán egyetlen mondata volt egy vacsorajelenetben: "Akarod a zöld cuccomat?"

A Harvardon tanult, de otthagyta, mert úgy érezte, hogy a Geronimo - Az amerikai legenda nagy siker lesz, és ő természetesen sztárrá válik. Sajnos nem így történt. Első főszerepe Francis Ford Coppola 1997-es Az esőcsinálójában volt, és hogy tökéletesen elsajátítsa az amerikai déli akcentust, egy ideig egy Tennessee-i bárban dolgozott csaposként, ahol felfogadta az egyik törzsvendéget afféle nyelvi edzőnek.

 

Egy tévéműsorban szakított egyik barátnőjével

Damon a Good Will Hunting forgatása során összejött filmbéli barátnőjével, Minnie Driverrel. A film kilenc Oscar-jelölése - no meg a Ben Affleckkel közösen, a forgatókönyvért elnyert szobrocska - után népszerűsége az egekig szökött, és körbehaknizta a médiát. Meghívták a The Ophray Winfrey Show-ba is, ahol Oprah a barátnője felől érdeklődött, ám a színész azt találta mondani, hogy de hát neki nincs. Driver jócskán meglepődött ezen a kijelentésen. Lássuk be, ez nagyon piszkos húzás volt.

 

Matt Damon!

A South Park alkotóinak teljesen elszállt báb-akciófilmje, az Amerika Kommandó: Világrendőrség telis-tele van sírva röhögős poénokkal, de a kizárólag a saját nevét ismételgető, együgyű Matt Damon felbukkanása kétségkívül az egyik legjobb. A színésznek nem tetszett a dolog, de mint később kiderült, noha Matt Stone és Tray Parker megfelelően butának találták a báb fejét, Damon szerint nem volt az, így a kérésére újratervezték a figurát.

 

F*@#ing Matt Damon

A Jimmy Kimmel Live sokáig visszatérő eleme volt, hogy a műsor végén Kimmel rendre sajnálkozva bejelentette, hogy Matt Damon is a műsor vendége lett volna, de kifutottak a műsoridőből. Ám eljött az idő, amikor Damon már nem bírta tovább, és bosszút állt.

 

Sarah Silverman, Kimmel exbarátnője a szakítás után jó viszonyban maradt a férfival, de nem tudta kihagyni, hogy ne szívassa egy kicsit. Matt Damon örömmel állt a rendelkezésére.

 

Kimmel tökéletes eleganciával vágott vissza Damon országos cimborája, Ben Affleck segítségével.

 

A vicces adok-kapok a mai napig folytatódik. A WatchMojo összeszedte a tíz legjobbat - érdemes megnézni, ők ketten nagyon hülyék.

 

Eurotúra

Természetesen nem hagyhattuk ki a tahó rockzenész szerepét sem az Eurotúrából, a Scotty doesn't know című örökbecsű slágerrel.

(Forrás: Factinate, Ranker)