Nem hajlandó beoltatni magát a sztár, még tovább csúszhat a szuperprodukció

Komoly gondot okozhat a produkció számára a Fekete Párduc folytatásaként készülő Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! egyik főszerepét alakító Letitia Wright oltatlansága.

A múlt hónapban adtunk hírt róla, hogy egy sor blockbustere premierjét elhalasztja a Disney: a Fekete Párduc második részének eredeti, 2022 júliusi bemutatója például november 11-re csúszott. A hollywoodi stúdiókra vonatkozó egyre szigorúbb Covid-szabályozás viszont könnyen lehet, hogy további késlekedést okozhat. Pontosabban az, hogy a Fekete Párduc-filmek Shuriját, azaz T'Challa kishúgát alakító színésznő, Letitia Wright nem hajlandó beoltatni magát a vírus ellen.

Több nagy hollywoodi stúdió egyébként már most elutasítja, hogy olyan oltatlanokkal dolgozzon együtt, akik az ún. A csoportba tartoznak – ők azok a fő- és mellékszereplők, akik gyakran (mivel mutatja őket a kamera vagy sminkelik őket) maszk nélkül vesznek részt a munkálatokban, ezenkívül a velük szorosan együtt dolgozók. De olyan produkciós cég is akad, aki más munkakörbe tartozó oltatlanokat sem alkalmaz.

Lupita Nyong'o és Letitia Wright a Fekete Párducban. Forrás: Fórum Hungary


Mivel Wright augusztus végén megsérült a Fekete Párduc 2. bostoni forgatásán, azóta londoni otthonában lábadozik, és a stáb azon kevés jelenetet rögzíti az időközben Atlantába költöző munkálatok során, amelyhez nem szükséges a jelenléte. Így történhetett, hogy a színésznő eddig megúszta, hogy az egyre szigorodó szabályozások közepette elkérjék az oltási igazolványát – de a közösségi médiában amúgy is kifejtette már véleményét az ügyben, amiért sok elmarasztalást kapott internetszerte.

Az egész kérdés tehát akkor válik időszerűvé, amikor a színésznő ismét csatlakozik a stábhoz. Több színészről lehetett már egyébként hallani, akik azért estek el egy-egy munkától, mert nem voltak hajlandóak beoltatni magukat (Ice Cube a Sony Oh Hell No című vígjátékából esett ki, a General Hospital című szappanopera sztárja, Ingo Rademacher pedig inkább hagyta veszni 1996, azaz 1298 epizód óta megformált szerepét, csak hogy oltatlan maradhasson). De mivel korábban arról volt szó, hogy az eddigi címszerepet alakító Chadwick Boseman tragikusan korai halála miatt a második részben Wright lesz a főszereplő,

nem valószínű, hogy oltásellenessége miatt kiírnák a filmből annak saját sztárját.

Letitia Wright a Fekete Párducban. Forrás: Fórum Hungary


Szaklapok szerint így a stúdió három lehetőség közül választhat: megpróbálják valahogy rávenni a színésznőt az oltakozásra (szebben mondva, tárgyalni kezdenek vele), más helyszínre költöztetik a produkciót, ahol nem olyan szigorúak a szabályozások, illetve kivárják, amíg megváltoznak az előírások, azaz enyhül a Covid-helyzet.

Akármelyik megoldást is választják majd, annak mindenképpen az lesz az eredménye, hogy a premiert hosszabb vagy rövidebb idővel újból el kell halasztani.


(via ScreenRant)

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.