Nézd meg Adam Sandler majdnem tökéletes filmjének előzetesét!

A tapló vígjátékok után ezúttal a komikust egy izgalmas thrillerben nézhetjük meg, amit imád a kritika.

Ahogy arról korábban már írtunk, 100 százalékon állt a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon szeptember elején Adam Sandler új filmje, az Uncut Gems, amit a Benny Safdie – Josh Safdie függetlenfilmes alkotó (és testvér-)pár(os) rendezett, műfaját tekintve pedig nem a komikustól megszokott tapló vígjáték, hanem egy izgalmas thriller, amiben inkább a fekete humor dominál.

Az Uncut Gems értékelése ugyan azóta 95 százalékra esett vissza az említett oldalon, de ez még mindig rendkívül magasnak számít. A filmet decemberben mutatják be (13-tól limitált számú amerikai moziban fogják vetíteni, 25-én pedig felkerül a Netflixre), de a kritikusok már láthatták a neves telluride-i és torontói filmfesztiválokon, és – ahogy azt az összesítés is mutatja – el vannak ragadtatva tőle.

Az alkotás egy New York gyémántnegyedében tevékenykedő ékszerészről szól, aki kockázatos szakmája mellett is szeret kockáztatni, és meglehetősen nagy tétekben fogad sportversenyekre. Egy nap azonban köt egy őrült fogadást, és ezután minden összeomlik: a hitelezői a pénzüket követelik, hősünknek pedig ezenkívül az üzleti és családi problémák között is egyensúlyoznia kell.

Az Uncut Gemsben Adam Sandlerön kívül szerepel még többek közt Idina Menzel (Glee – Sztárok leszünk!, Jégvarázs) és Judd Hirsch (A függetlenség napja, Gyilkos számok) is. Nem ez az első komoly film egyébként, amit Sandler elvállal, hiszen a saját produkciós cége által gyártott blődlik mellett időről időre feltűnik olyan fajsúlyos alkotásokban is, mint például a Kótyagos szerelem, az Üres város vagy a Ki nevet a végén?


(via Independent)