Nicolas Cage a befejezésen gondolkodik

Csak a mozinak intene búcsút, mert miután ledarálta a Breaking Badet, rájött, hogy a tévében még el tudná képzelni magát.

Január 18-án a magyar mozikba is eljut Nicolas Cage új filmje, az Álmaid hőse, amely a kritikák szerint a színész karrierjének egyik csúcspontja – vannak, akik már Oscar-jelölést is emlegetnek.

A sztár az Uproxx-nak elmondta, hogy készen állna rá, hogy a csúcson intsen búcsút a mozivászonnak.

„Szerettem volna, ha egy olyan nagy dobással távozom, mint az Álmaid hőse. De vannak más szerződéseim is, amelyeket teljesítenem kell, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz."

Cage kifejtette, hogy szeret folyamatosan megújulni, és most úgy érzi - 45 év után, több mint 100 filmmel a háta mögött -, hogy nagyjából mindent elmondott, amit a mozival el akart mondani.

Azt hiszem, talán még három-négy filmet kell csinálnom, aztán remélhetőleg formátumot váltok, és más módon fejezem ki a művészetemet. (…) Tanuló vagyok, és nem tudom, hogy van-e még mit tanulnom a filmművészetben. Talán a televízióban még igen”

- mondta, hozzátéve, hogy nagyon szigorúan fog szelektálni a felmerülő opciók közt.

„Nagyon érdekel az elmélyülést lehetővé tevő epizodikus formátum. Láttam, hogy milyen dolgokat lehet megvalósítani a karakterekkel és azzal a játékidővel, amit a karaktereknek adnak, hogy kifejezhessék magukat. Láttam Bryan Cranstont egy órán keresztül egy bőröndöt bámulni a Breaking Bad egyik epizódjában. Egy játékfilmben erre nincs időnk, így talán a televízió a következő legjobb lépés számomra. Majd meglátjuk."

Cage saját bevallása szerint két dolgot nem csinált csak, nem szerepelt Broadway-darabban és sorozatban. Tizenöt évesen szerepelt ugyan egy pilotban, de az a széria végül nem kapott zöld utat. A sztár azt is elmondta, hogy nem néz tévét, a fia ismertette meg vele ezt a formátumot.

Via: Uproxx