Nicolas Cage két fogát is kihúzatta egy szerep kedvéért

Nicolas Cage még a fogorvoshoz is beült egy szerep miatt, ami nem volt fájdalommentes.

Nem mondhatjuk, hogy Nicolas Cage nem tesz meg mindent azért, hogy a lehető legjobb formáját nyújtsa a filmvásznon. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész még a fogait is eltávolíttatta, amikor az 1984-es Madárka című háborús filmdrámában játszott főszerepet.

Az alkotás William Wharton 1978-as azonos című regénye alapján készült el. A rendezői székben Alan Parker ült. 

A történet az 1960-as években játszódik, a pennsylvaniai Philadelphiában, és két tinédzser fiú, Birdy (Matthew Modine) és Al Columbato (Nicolas Cage) barátságára összpontosít.

Ezért döntött a foghúzás mellett

A sztori szerint, amikor a két barát hazatér Amerikába a vietnámi háborúból, a Cage által alakított karakter egy helyi kórházban lábadozik, miután egy helikopterbalesetben súlyos arcsérüléseket szenvedett. A színész úgy gondolta, hogy a fájdalom bemutatásához ki kell húzni két elől lévő fogát. 

Fontos azonban leszögezni, hogy idővel a színésznek amúgy is át kellett volna esnie a kellemetlen beavatkozáson, mert az érintett fogak tejfogak voltak, amik nem estek ki. Azonban nem volt kötelező neki a filmforgatás alatt fogorvoshoz mennie, ahol egyébként érzéstelenítés nélkül csinálta végig a fájdalmas procedúrát. 

Nem tenném meg újra”

– nyilatkozta Cage pár évvel ezelőtt.

A színész elmondta, hogy mivel a forgatások alatt még csak 19 éves volt, úgy gondolta, hogy ez lesz a legjobb mondja, hogy át tudja érezni a fizikai fájdalmat, amitől a karaktere szenved. Hozzátette, hogy olyan fiatalon rendkívüli megterhelő volt számára a szerep. 

A színésznek nem eshetett jól, amikor rájött, hogy a fogait hiába húzták ki a szerep kedvéért, a film a 12 millió dolláros költségvetésből mindössze 1,4 millió dolláros jegybevételt hozott. Az elfelejtett klasszikust azonban érdemes legalább egyszer megnéznie mindenkinek.

Forrás: Farout Magazine