Online artfilmes videotéka indult

A Cinego kínálatában megtalálhatóak a legnagyobb fesztiválok sikere éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai.

A www.cinego.hu jelenleg az egyetlen artfilmekre specializálódott online videotéka Magyarországon. A kínálatban megtalálhatók a legnagyobb fesztiválok (többek közt Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary) sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai. Jelenleg a Cirko Film, a Cinenuovo, a magyarhangya és a Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálatából is szemezgethetnek az ínyencek.

A közel 180 film között máris elérhető az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, a mozikban hatalmas sikerrel futott Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie.

Élősködők. Forrás: Mozinet

 

A kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (1989 – Határon, Lumière!, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egész estés animációs alkotás is (Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős stb.).

Természetesen magyar filmek sem hiányozhatnak: a Saul fia, a Napszállta, a Testről és lélekről és a Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók a site-on, mint a FOMO vagy a Valan. A választék természetesen folyamatosan bővül újdonságokkal. A Cinego havi előfizetési díja 1.500 forint, amivel a legtöbb film lejátszható. Emellett lehetőség van egyes filmek kölcsönzésére 30 napos időintervallumra 650 forinttól, illetve örökre szóló letöltésre 1.300 forinttól. Utóbbi két lehetőség exkluzív, az előfizetéses konstrukcióban még nem szereplő alkotásokat is kínál.