Retteghetnek a gyerekek

Megérkezett Jack Black „gyerekbarát horrorfilmjének” első előzetese.

A filmet az az Eli Roth rendezte, akitől korábban olyan véres horrorokat láthattunk, mint a Kabinláz, a Motel vagy a nem kevésbé véres akciófilm, a Bosszúvágy. Erre az alkotására azonban a gyerekeinket is elvihetjük – sőt ezúttal elsősorban ők a célközönség.

A The House with a Clock in Its Walls (A ház, órával a falában) egy tízéves árva fiú, Lewis története, aki nagybátyjához, Jonathanhez kerül (őt játssza Jack Black), egy régi, düledező házba, amelyben, úgy tűnik, mintha egy szív dobogna. Miután Lewis véletlenül felébreszti a holtakat, az álmos kisváros felbolydul, és boszorkányok és varázslók titkos világává válik.

A most nyilvánosságra hozott trailerben megtapasztalhatjuk, miféle félelmetes dolgok várnak ránk (és gyerekeinkre), ha megnézzük a filmet: az alkotók alakváltó házfalakkal, maguktól mozgó bábukkal, csápos lényekkel és titokzatos szerkezetekkel borzolják a kedélyeket.

A The House with a Clock in Its Walls John Bellairs 1973-as ifjúsági regényén alapul, és Blacken kívül szerepel benne Cate Blanchett, Kyle MacLachlan, Colleen Camp (Wayne világa) és Renée Elise Goldsberry (Különleges ügyosztály, A férjem védelmében) is. A forgatókönyvet pedig az Odaát ötletgazdájaként ismert Eric Kripke jegyzi. A filmet szeptember 21-én mutatják be az amerikai mozik.


(via Digital Spy)