Sosem(?) találod ki, mi a közös minden idők legtöbbet kaszáló filmjeiben

Az, hogy Zoe Saldana a hat legnagyobb bevételt hozó blockbuster közül négyben is szerepelt.

Az Avatar - A víz útja átlépte a 2 milliárd dolláros jegybevételi álomhatárt, miután a hatodik egymást követő hétvégén is sikerült behúznia az Egyesült Államokban a nézettségi toplista első helyét. Ez a bravúr korábban csak a 2009-es Avatarnak sikerült.

Az Avatar 2 ezzel hivatalosan is csatlakozott a 2 milliárd dollárnál többet kaszáló blockbusterek „zárt körű elit klubjába”, ahol eddig csak az Avatar, a Bosszúállók: Végjáték, a Titanic, Az ébredő Erő és a Bosszúállók: Végtelen háború volt tag.

Érdekesség, hogy Zoe Saldana minden idők hat legnagyobb bevételt hozó filmje közül négyben is szerepelt, hiszen ő Neytiri az Avatar-filmekben és Gamora a Marvel Moziverzumban.

 

Zoe Saldana a Star Trek: Mindenen túl című filmben (forrás: UIP-Duna Film)

 

Ezzel Zoe Saldana a negyedik helyen áll a legtöbb bevételt hozó főszereplők listáján Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson mögött (közülük nem Marvel Moziverzum-sztár ebben a TOP10-ben: Tom Cruise és Tom Hanks). Ám mivel James Cameron még jó néhány további Avatar-folytatást tervez, Zoe Saldana valószínűleg előbb-utóbb letaszítja Scarlett Johanssont a trónról (hacsak nem Neytiri is meg fog halni valamelyik filmben, mint a Fekete Özvegy).

(via Uproxx)