Színészkollégái és a Marvel-rajongók milliói is a 43 évesen elhunyt Chadwick Bosemant gyászolják

A Fekete Párduc és Bosszúállók-filmek sztárjánál négy éve diagnosztizáltak végbélrákot, de a kemoterápia alatt is végig forgatott.

Augusztus 28-án, Los Angeles-i otthonában, családja körében elhunyt Chadwick Boseman amerikai színész és producer, a Marvel-filmek egyik legismertebb arca, aki Fekete Párducként szerepelt az Amerika kapitány: Polgárháborúban, a Fekete Párducban, a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban is. A 43 éves sztárnak vastagbélrákja volt, amit 4 évvel ezelőtt, 2016-ban diagnosztizáltak nála az orvosok, ám mivel a színész a magánéleti dolgait sosem hozta nyilvánosságra, a halálhíre most az egész világot váratlanul élte. A halálhírt a családja hivatalosan is bejelentette egy közleményben a színész Twitter- és Instagram-oldalain. 

Mérhetetlen szomorúsággal erősítjük meg: Chadwick Boseman eltávozott. Chadwickot 2016-ban diagnosztizálták harmadik stádiumú végbélrákkal, és bár az utóbbi négy évben harcolt vele, de az a negyedik stádiumba lépett. Igazi harcosként Chadwick végig kitartott, és elhozta nektek azt a sok filmet, amelyeket annyira szerettek. A Marshalltól Az 5 bajtársonés az August Wilson-féle Ma Rainey's Black Bottomon át sok minden másig a számtalan műtét és kemoterápia alatt és között forgatott. Hatalmas megtiszteltetés volt a számára T'Challa királyt életre kelteni a Fekete Párducban. Otthon halt meg, a felesége és a családja mellett. ⁣A család mindenkinek köszöni a szeretetet és imákat, és azt kéri, hogy továbbra is tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban.

A színész halálhírére a Marvel stúdió is kiadott egy közleményt:

A szívünk megszakad, lélekben Chadwick Boseman családjával vagyunk. Örökséged örökké élni fog. Nyugodj békében!

A Marvel-filmek Amerika Kapitánya, Chris Evans közös fotókkal búcsúzott el kollégájától:

Teljesen elgyengültem. Ez túl szívszorító. Chadwick különleges volt. Egy igazi egyéniség. Mélyen elkötelezett és különleges művész volt. Annyi csodálatos munka maradt hátra, amelyet ő hozott létre. Végtelenül hálás vagyok a barátságunkért. Pihenj meg a diadalban, Király!

A Marvel-filmekben Hulkot alakító Mark Ruffalo ezt írta:

Csak annyit tudok mondani, hogy az idén felhalmozódott tragédiákat #ChadwickBoseman elvesztése még szomorúbbá tette. Micsoda ember volt, és milyen hatalmas tehetség! Testvér, te minden idők legnagyobbjai közé tartoztál, és az igazi nagyságod csak most kezdődött el! Áldott az Úr. Pihenj meg a diadalban, Király!

Hasonlóan kedves szavallak búcsúzott az egykori pályatárstól Don Cheadle, Ice Cube, Dwayne Johnson, Halle Berry, Taika Waititi, Jordan Peele, Kerry Washington, Jeffrey Wright, Kate Hudson, Brie Larson, az Oscar-díjakat kiosztó Amerikai Filmakadémia és az Obama-éra alelnöke, Joe Biden politikus is, (via Movieweb)