Szívmelengető celebbarátságok – Nézd meg képes összeállításunkat!

Jennifer Aniston és Courteney Cox, Brad Pitt és George Clooney, Sophie Turner és Maisie Williams – a sztárvilágban sem ritka az örök barátság.

Jennifer Aniston és Courteney Cox

 

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

 

A színésznők nemcsak a kamerák előtt voltak egymás jóbarátai a népszerű sitcomban, de a kulisszák mögött is. A szoros kapcsolat pedig a széria befejezése után is megmaradt, sőt: még erősebbé vált. Aniston lett Cox Coco nevű kislányának a keresztanyja, de mellette állt személyes tragédiái idején is – a Jóbarátok Monicája pedig mindig szívesen látta későbbi sorozataiban barátnőjét.

 

George Clooney és Brad Pitt

Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

Clooney és Pitt barátságának kialakulása az első Ocean’s film, az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi forgatására, azaz 2001 környékére datálható. A jó viszony kitartott a heist movie két folytatása készültekor is (Clooney nemrégiben sztorizgatott is egyet arról, milyen tréfákat eszeltek ki egymás ellen a második rész, az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét olaszországi forgatásakor); csak akkor lazult egy kicsit, amikor Pitt dobta Jennifer Anistont Angelina Jolie miatt – Clooney ugyanis nem helyeselte a szerelmüket. De azóta állítólag ismét szent a béke.

 

Drew Barrymore és Cameron Diaz

Forrás: Gregg DeGuire / WireImage / Getty Images

 

A két színésznő együtt szerepelt többek közt a 2000-es Charlie angyalaiban, de a barátságuk ennél sokkal régebbi. Még akkor lettek jóban, amikor a 16 éves Diaz gyakran betért abba a kávézóba, ahol az akkor 14 éves Barrymore dolgozott. Az azóta eltelt évtizedek során pedig olyanná váltak egymás számára, mint a testvérek.

„Fontos, hogy legyenek olyan barátaid, akikre mindig számíthatsz. Drew ilyen a számomra”

nyilatkozta A maszk sztárja egyszer a Cosmopolitannek.

 

Ben Affleck és Matt Damon

Forrás: Evan Agostini / ImageDirect / Getty Images

 

Affleck és Damon barátsága közel negyven éve tart, hiszen még gyerekként (8, illetve 10 évesen), a nyolcvanas évek elején kötöttek barátságot az anyukáiknak és annak köszönhetően, hogy ugyanazon a környéken laktak (a massachusettsi Cambridge-ben), és ugyanazok a dolgok érdekelték őket (a baseball és a színészkedés). Ezt követően kezdő színészként több mindenben is (mellék)szerepeltek együtt, majd megírták közösen az 1998-ban Oscar-díjjal jutalmazott Good Will Huntingot – a többi pedig már történelem.

 

Sophie Turner és Maisie Williams

Forrás: Amy E. Price / Getty Images for SXSW

 

A Trónok harca két ifjú sztárja nemcsak a népszerű fantasyszériában játszott nővéreket, a valóságban is igazi testvéri kötelék alakult ki köztük a forgatáson. Habár a fenti fotó egy hivatalos eseményen készült, Turner és Williams gyakori szereplői egymás Instagram oldalának is, és Arya Stark megformálója tavaly nyáron természetesen elkísérte sorozatbeli nővérét annak többállomásos lánybúcsújára is, amelynek egyik megállója Budapest volt.

 

Adam Devine és Zac Efron

Forrás: Tommaso Boddi / WireImage/ Getty Images

 

A Modern család Andyje és a High School Musical filmek sztárja a 2016-os Mike és Dave esküvőhöz csajt keres című vígjáték forgatásán ismerte meg egymást. A megtörtént eseményeken alapuló komédia ugyan rettenetes volt, de Devine és Efron életre szóló barátságot kötöttek miatta, szóval nem mondhatjuk, hogy nem érte meg. „Sokszor van, hogy együtt forgatsz valakivel, és arra az egy-két hónapra jóban lesztek, de utána visszamész L.A.-be, folytatod az életed, és elszakadtok egymástól. De

szerintem Zac és én még öregkorunkban is összejárunk majd bridzsezni

– vagy mit is csinálnak a menő öregek?” – nyilatkozta kapcsolatukról Adam Devine.

 

Nicole Kidman és Naomi Watts

Forrás: Jeff Vespa / WireImage / Getty Images

 

Kidman és Watts még kora huszonéves korukban együtt játszottak az 1991-es csodálatos coming-of-age movie-ban, a Flörtben, de nem akkor kötöttek barátságot, hanem az Ausztráliában együtt töltött kamaszkoruk során. A két színésznő kontinenseken és évtizedeken átívelő viszonya még akkor sem szakadt meg, amikor Nicole Kidmanből igazi hollywoodi sztár és Tom Cruise felesége lett. Naomi Watts sokkal később, csak a 2001-es Mulholland Drive-val futott be, de barátnője végig mellette állt – sőt: ő biztatta, hogy ne adja fel, és ne költözzön vissza Ausztráliába.

 

Samuel L. Jackson és Spike Lee

Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

1988 és 1991 között a legjóízűbben káromkodó sztár a rendező négy korai filmjében is szerepelt, de amikor a kilencvenes években Jackson lett Quentin Tarantino egyik kedvenc színésze, egy kicsit kihűlt a viszonyuk. Spike Lee ugyanis az 1997-es Jackie Browntól kezdve többször is nyilvánosan támadta Tarantinót, amiért filmjeiben túl gyakran használja az ’n’ betűvel kezdődő szót. Jackson és Lee kapcsolatát az rántotta helyre, hogy feleségeik régóta nagyon jóban vannak egymással, ezért gyakran adódott alkalom elszívni a békepipát. Ezt megpecsételendő 2013-ban ismét együtt forgattak, majd 2019-ben a legjobb adaptált forgatókönyvírói díjat elnyerő Spike Lee az Oscar-gálán úgy ugrott a trófeát átadó Samuel L. Jackson nyakába, mintha mi sem történt volna.

 

Kate Hudson és Liv Tyler

Forrás: Peter Kramer / Getty Images

 

Hudson és Tyler gyerekkori jó barátok, majd középiskolába (a Crossroads School for Arts & Sciences nevű Los Angeles-i intézménybe) is együtt jártak, és közösen próbáltak kitörni (sikerrel) híres szüleik árnyékából, 2000-ben pedig mindketten szerepeltek Robert Altman Dr. T és a nők című alkotásában. A fenti fotó egy 2004-es divatbemutatón készült róluk, ahol a Majdnem híres sztárja egy bensőséges mozdulattal az épp várandós Tyler hasára teszi a kezét. De szoros barátságuk bizonyítéka Instagram oldaluk is, ahol gyakran posztolnak közös képet.

 

Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire

Forrás: Noel Vasquez / Getty Images

 

DiCaprio és a Pókember filmek sztárja három filmben is játszott együtt: legutóbb a 2013-as A nagy Gatsbyben, előtte pedig a Don kocsmájában (2001) és az 1993-as Ez a fiúk sorsában, de addigra hosszú évek óta barátok voltak, hiszen már a nyolcvanas években egymásra találtak, 12 éves gyerekszínészként, miután egy meghallgatáson összeismerkedtek, majd a közös sors és életút (mindkettejüket egyedülálló anya nevelte Los Angelesben, és mindketten megpróbáltak betörni a filmvilágba) egy életre összekovácsolta őket. A fenti fotó egy kosármeccsen készült róluk, de gyakran járnak együtt szórakozni is.