Tényleg jön a John Wick spin-off

Már 2017 óta tervezik, de most megvan a rendezője, a címe és a producere is – utóbbi nem más, mint maga John Wick, azaz mindenki kedvenc Keanu Reevese.

A Lionsgate nevű gyártó cég 2017-ben jelentette be, hogy az akkor még csak két részből álló John Wick franchise egy spin off-fal bővül, amelynek középpontjában egy fiatal balett-táncosnő áll, aki valójában képzett bérgyilkos, és csak az hajtja, hogy véres bosszút álljon családja kiirtásáért.

Ezt követően sokáig nem lehetett semmit hallani a projektről, de most több lap is megírta, hogy Ballerina címmel valóban el fog készülni a spin-off, amelynek már megvan a forgatókönyve és a rendezője is – a legjobb hír pedig, hogy valamilyen formában a John Wick filmek sztárja, Keanu Reeves is részt vesz majd benne.

A Lionsgate friss közleménye szerint a Ballerinát az a Len Wiseman rendezi, aki több filmet is levezényelt már kemény csajokkal a középpontban, hiszen ő a Kate Beckinsale főszereplésével készült Underworld és Underworld: Evolúció direktora is (ezenkívül olyan további filmeket jegyez, mint Az emlékmás remake, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed és a közelgő McClane).

A forgatókönyvet Shay Hatten írta, akitől nem idegen a John Wick világa, hiszen ő jegyzi a John Wick: 3. felvonás – Parabellum scriptjét is. Azt nem tudni, hogy a Ballerinában fel fog-e tűnni John Wick maga, de annyi biztos, hogy Keanu Reeves producerként részt vesz a munkálatokban. A spin-off címében szereplő „balerina” egyébként már felbukkant a John Wick 3-ban, annak egyik legjobban összerakott jelenetében (természetesen a balett-táncososban) – de egyelőre nem világos, hogy ez ugyanaz a balerina-e, és hogy ugyanaz a színésznő, Unity Phelan fogja-e játszani.


(via Uproxx)