Timothée Chalamet lesz az elektromos gitárral vaduló Bob Dylan

Az életrajzi filmet Az aszfalt királyait, A nyughatatlant és a Logan – Farkast jegyző James Mangold rendezi.

A tervezett projekt Bob Dylan zenében töltött korai éveire koncentrál, és a Going Electric címet viseli, ugyanis arról az időszakról szól, amikor az előadót megfertőzte a folkzene, majd egy sokakat felháborító döntéssel 1965-ben elkezdte az addigi akusztikus helyett elektromos gitáron kísérni magát.

A Going Electric a Searchlight Pictures gyártásában készül, és Chalamet állítólag már nagyban gyakorol, hogy minél profibb legyen mind az akusztikus, mind az elektromos gitár megszólaltatásában.

Timothée Chalamet 2019-ben és Bob Dylan 1961-ben. Forrás: David M. Benett / WireImage / Getty Images és Michael Ochs Archives / Getty Images

 

Habár Martin Scorsese óta tudjuk, hogy egy Dylanről szóló film forgatásához nem kell feltétlenül még csak beszélő viszonyban sem lenni Bob Dylannel, a projektre maga az énekes is az áldását adta, sőt állítólag aktívan együttdolgozik a Searchlighttal és Mangolddal a filmen. Dylanen kívül menedzsere, Jeff Rosen is részt vesz a produkcióban: ő az egyik producer.

Timothée Chalamet aktuális és Bob Dylan fiatalkori képeit összevetve feltűnő (és meglepő) a hasonlóság, a direktor, James Mangold ráadásul ugyanaz az alkotó, aki A nyughatatlan című kiváló 2005-ös Johnny Cash életrajzi filmet is írta és rendezte, szóval az előjelek megnyugtatóak. De a közelgő projektnek elég erős versenytársat kell leköröznie: a 2007-es I’m not there – Bob Dylan életei (amelyben olyan színészek formálták meg a zenészt, mint Christian Bale, Cate Blanchett vagy a néhai Heath Ledger) sokaknak lett a kedvence.


(via NME)