Több sztár is kimaradt az Oscar-gála elhunyt színészekre emlékező összeállításából

Többek közt Charlbi Deanről és Paul Sorvinóról sem emlékeztek meg.

Bár ezúttal pofozkodás nélkül zajlott le a díjátadó, azért az idei Oscar-gálán is történt pár érdekes dolog. Ilyen volt Hugh Grant bunkózása, vagy az, hogy a szokásos, In Memoriam szegmensből többeket is kihagytak. Ez az az összeállítás, amiben azokról a filmesekről emlékeznek meg, akik az elmúlt időszakban hunytak el. Ám ezúttal többen is hiányoztak a felsorolásból, amivel az Akadémia belegázolt a rajongók és a hozzátartozók lelkébe.

Charlbi Dean
Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Számtalan nevet kihagytak, többek közt Charlbi Deant, aki ráadásul a legjobb film kategóriában jelölt A szomorúság háromszöge című film egyik sztárja, és a tavaly, 83 évesen elhunyt Paul Sorvinót, akit nemcsak rajongói, de lánya és özvegye is nagyon hiányolt.

Mira Sorvino és Paul Sorvino
Forrás: Stefania M. D'Alessandro / Stringer / Getty Images

 

Charlbi Dean tavaly augusztusban hunyt el bakteriális szepszisben. “Megtiszteltetés, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam vele. Charlbi figyelmessége és érzékenysége az egész stábra hatással volt. – írta Dean halálakor A szomorúság háromszöge című film írója és rendezője, a Ruben Östlund – Elszomorít a gondolat, hogy a jövőben nem lesz már velünk”. Az Oscar-gálával ellentétben a közösségi médiában nem feledkeztek meg Deanről.


Paul Sorvinóról szintén a Twitteren emlékezett meg a lánya, Mira Sorvino, aki 1995-ben Oscar-díjat kapott a Hatalmas Aphrodité című filmben nyújtott alakításáért. Egy későbbi bejegyzésben így reagált a történtekre: “Szeretlek apa és nagyon hiányzol. Ui.:

Amikor ezt közzétettem, még nem tudtam arról, hogy édesapámat, és sok más, neves művészt kihagynak az In Memoriam részből. Hihetetlenül megbántott és megdöbbentett, hogy édesapám egész életen át tartó, pótolhatatlan és hatalmas hozzájárulását a mozi világához valaki teljesen figyelmen kívül hagyta. Mi, szerető családja, és ti, a rajongó közönsége tudjuk, hogy mennyire egyedi és hihetetlen volt. Reméljük, az Akadémia valahogy jóváteszi ezt”

Mint kiderült,

az In Memoriam szegmensből azért maradtak ki többen is, mivel meg kellett vágni,

a teljes anyagot pedig egy QR-kód beolvasásával lehetett megtekinteni online. Sorvino özvegye, Dee Dee így reagált erre: “Paul Sorvino volt az egyik legnagyobb színész Hollywoodban. Elfogadhatatlan, hogy kimaradt az In Memoram részből! Ez egy háromórás műsor, az a pár perc még belefért volna”. Az özvegy teljesen elfogadhatatlannak tartja a QR-kódos megoldást: “az Akadémiának bocsánatot kell kérni, el kell ismernie a hibát és jóvá kell tennie azt! Paul Sorvino és a közönség is többet érdemel ennél.

Ennyire megfáradt volna az Akadémia, hogy megfeledkezik azokról, akik a szívüket adták ennek az iparágnak?

Szégyellje magát az Akadémia, ha ezt nem teszi jóvá!” – mondta Dee Dee.

 

A In Memoriam szegmensből szintén kimaradt:

  • Anne Heche 
  • Tom Sizemore 
  • Leslie Jordan 
  • Barbara Walters
  • Cindy Williams
  • Melinda Dillon
  • Philip Baker Hall
  • Hugh Hudson
  • Peter Brook
  • Mike Hodges
  • George T. Miller
  • Lisa Marie Presley

 

(via Uproxx, Uproxx, Uproxx)