Tom Hanks is Disney-sztár lesz?

Ha minden jól megy, ő játszhatja Geppettót az élőszereplős Pinocchióban.

Az életre kelt fabábu „apukájának” megformálásáról szóló tárgyalások ugyan még igen kezdeti stádiumban vannak, Hanks a legesélyesebb a szerepre. A Disney-klasszikus rajzfilm remake-jét a Paddington direktoraként ismert Paul King fogja rendezni, a forgatókönyvet pedig King, Chris Weitz (Egy fiúról) és Simon Farnaby (Paddington 2.) írták.

Mióta A dzsungel könyve-remake 2016-ban megközelítette az egymilliárd dolláros jegybevételt világszerte, A szépség és a szörnyeteg élőszereplős újrája pedig 2017-ben 1,2 milliárd dollárt hozott a Disney-nek, ez már a sokadik remake, amit a stúdió bejelent.

Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Image

 

A következő újragondolt rajzfilmklasszikusok közt a jövő évben érkező Dumbót, Aladdint és Az oroszlánkirályt találjuk: az elsőnek már márciusban lesz a premierje, a másik kettőre pedig májusig, illetve júniusig kell várnunk.

Azt még nem tudni, mikor fogják bemutatni a Pinocchiót, illetve mikor kezdik el forgatni, Tom Hanks mindenesetre elég sűrű 2019 elé néz. Először Greyhound című II. világháborús filmjét mutatják be, majd jön a Toy Story 4., illetve a jelenleg forgó Mr. Rogers-életrajzi dráma, amelyben a címszereplő gyerekműsor-vezető legendát formálja meg.


(via Variety)