Ugye te is kíváncsi vagy a Shop-stop megöregedett főhőseire?

Na meg a bárhány évesen dögös Rosario Dawsonra? Kijött az előzetes Kevin Smith kultikus vígjátékának újabb, az eredeti után 28 évvel érkező folytatásához. Hátha a rendező ezúttal szépít egy kicsit!

Habár a most nyilvánosságra hozott előzetes sajnos semmi jót nem ígér, hiszen az alkotó megint bedobta az abszolút ötlettelenségre utaló „meta”-kártyát, azaz önreflektív módon egy filmforgatás játssza majd a főszerepet. A sztori szerint ugyanis Randal (Jeff Anderson) súlyos szívrohamot szenved, amit sikeresen túlél, és ezen felbuzdulva filmet akar forgatni saját magáról/magukról.

A barátok tehát, azaz Dante, Elias, Becky, Jay és Néma Bob összefognak, hogy segítsenek neki összehozni a mozit. Andersonon kívül a Shop-stop 3-ban (eredeti címén Clerks III) visszatér Brian O’Halloran (Dante), Jason Mewes (Jay), Rosario Dawson a második részből (Becky), Trevor Fehrman (Elias szerepében, szintén a Shop-stop 2-ből) és maga Smith is (Néma Bob). Mellettük kisebb szerepekben olyan sztárok bukkannak fel, mint Ben Affleck vagy Justin Long.


Az író-rendező-producer-mellékszereplő Kevin Smith megint belepakolt a cselekménybe néhány önéletrajzi elemet is (2018 februárjában például ő maga volt, aki majdnem fatálisan végződő szívrohamon esett át), ami még nem is lenne baj, de kezdeti sikerei után az alkotó a 2010-es években brutális lejtmenetbe kezdett, ami odáig fajult, hogy a 2019-es Jay és Néma Bob reboot elképesztően kínosra sikerült.

A Shop-stop 2006-os második része egyébként nem volt rossz, bár emlékezetes sem. Előtte Smith olyan független kultklasszikusokat rendezett, mint a Shop-stop (a zsebpénzből forgatott komédia hozta meg számára a nagy áttörést 1994-ben), a Shop-Show, a Comic Strip – Képtelen képregény, a Dogma vagy a Jay és Néma Bob visszavág. A Shop-stop harmadik része valamikor szeptemberben kerül az amerikai mozikba (a pontos dátumot a július 21-én kezdődő Comic-Conon fedik fel).


(via Variety)