Vad dolgok, amiket nem tudtál a Vad vágyakról

25 éve mutatták be a Vad vágyak című filmet, ami igazi kultfilmmé nőtte ki magát.

Ez volt egyike azoknak az erotikus thrillerének az Elemi ösztön és A tanú teste film mellett, ami feszegette a műfaj határait, de annyira, hogy az akkor időkben sikeresen döntötte le a prűdség falait. A siker kulcsát nagyon egyszerűen úgy is le lehetne írni, hogy anno rendes hollywoodi filmbe nem volt szokás édeshármast pakolni, de itt megtették, aztán erre jött még az, hogy Denise Richards mindent megmutatott magából, és ami tényleg már csak hab a tortán, hogy még jó színészek is szerepeltek benne.

És akkor most jöjjön pár vad dolog a Vad vágyakról!

Ha már szóba került az édeshármas, hát kezdjük is azzal. Nem volt azt olyan nagy élvezet leforgatni Neve Campbell szerint. Konkrétan le kellett innia magát mind a három színésznek, hogy meglegyen a jelenet. A színésznő egy interjúban arról mesélt, hogy

annyira izgultak az édeshármas jelenettől, hogy konkrétan rájuk parancsoltak, hogy igyanak, kicsit rúgjanak be, különben nem lesz az egészből semmi.

Annak rendje és módja szerint Denise Richards-zal és Matt Dilonnal be is tekiláztak, így végül le tudták forgatni a jelenetet.

Denise Richards meztelenkedéséről nincs mit mesélni. Hisz az van, azt látjuk a filmben. Amit viszont nem látunk, az a másik főszereplőnő, ruha nélkül. Ez természetesen nem véletlen, ugyanis Neve Campbell annak idején még benne volt az Ötösfogat című sorozatban, és annak a szerződésében elég egyértelműen kikötötték, hogy a színésznő sehol, semmilyen produkcióban nem vállalhat meztelen jelenetet. A vad vágyakban egyszer villant meg a pucér háta, a medencés jelenetben. Az még elment ezek szerint.

Ez a medencés jelenet talán a film egyik legismertebb momentuma. Vajon miért… Itt csókolózik egymással Suzie és Kelly. Campbell egy interjúban azt mondta, hogy nagyon élvezte, hogy Denise Richardsot csókolgathatja. Persze ehhez a jelenethez is egy kicsit be kellett csípniük. Campbell arról mesélt, hogy a felvételt megelőzően Margarita koktélokat kevertek maguknak és boroztak a lakókocsijában. Campbell izgalmasnak találta, hogy életében először csókolózhat egy nővel. Ezzel szemben Denise Richards egy kicsit azért furcsának tartotta az egész szituációt, de talán a forgatási körülmények miatt, ami elmesélése szerint számára kissé szürreálisan hatott. Idézem:

Amikor a Vad vágyakat forgattuk, volt egy pont, amikor éjjel vettünk fel egy jelenetet. Csak ültem, és arra gondoltam, hogy hajnali négy óra van, félig pucéran állok egy medencében, és smárolni fogok Neve Campbellel. MIT CSINÁLOK ÉN ITT?

Amúgy Kevin Bacon is villantott egyet a filmben. Igaz, teljesen véletlenül alakult így. A jelenet szerint amikor Ray (Kevin Bacon) kilép a zuhanyzóból, akkor Sam (Matt Dillon) dob neki egy törülközőt. Ezt a jelenetet többször is leforgatták, többször is sikerült jól elkapnia Kevinnek a törülközőt, így adott ponton vagy a törülköző vagy Matt mindig kitakarta Kevin nemi szervét pont úgy, ahogy azt tervezték is. Viszont az utolsó próbálkozásnál ez nem jött össze. A vágó végül meggyőzte a rendezőt, hogy ezt az elrontott jelenetet használják. Kevinnel is egyeztettek erről, akinek csak annyi volt a kérdése, hogy jól néz-e ki a jelenetben. A válasz igen volt, így ő sem ellenkezett. A film megjelenésekor persze ebből is óriási ügy lett. Ezt Bacon már akkor sem gondolta nagy dolognak. 2015-ben viszont el is indított egy mozgalmat, a Free The Bacont, ami azt tűzte ki céljául, hogy több férfi meztelenkedés legyen a filmekben.

Visszatérve a filmhez: Kevin Bacon nem csak színészként vállalt szerepet a Vad vágyakban, hanem producerként is. Amikor először vette kézbe a forgatókönyvet, azt gondolta, hogy ez a legértéktelenebb szarkupac, amit valaha olvasott. De néhány oldalanként olyan dolgot talált, amire nem is gondolt volna. Újabb és újabb meglepetéseket tartogatott a forgatókönyv, ezért nem landolt a kukában.

Van egy elég hátborzongató történet a forgatás körül. Épp egy kültéri helyszínen forgattak. Épp a folyónál setupoltak, amikor a világításon dolgoztak, amikor felfedeztek valami furcsát. A stábnak feltűnt, hogy van valami a folyóban. Kiderült, hogy egy holttestre bukkantak, így egyből hívták is a rendőrséget. A biztos urak kiérkezéséig kicsit arrébb terelték a holttestet, hogy ne látszódjon a kamerában. Majd amikor végeztek a felvételekkel, a rendőrök kiemelték a testet.