Végre itt A nagy Lebowski spin-offjának az előzetese

Jesus Quintana kalandjait szokatlan módon először az olaszok láthatják – nagyon vicces az olaszul beszélő Susan Sarandon, Audrey Tautou, Christopher Walken és persze John Turturro.

Korábban már többször írtunk róla, hogy a kultfilm Jesus karakterére kihegyezett folytatása már évek óta (egészen pontosan 2016 óta) készül, de John Turturro forgatókönyvíró-főszereplő-rendező még csak idén nyáron jutott el a vágási folyamatok végére. Az eredetileg Going Places címen futott alkotás időközben a The Jesus Rolls címet kapta, és habár amerikai gyártású, érdekes módon nem az észak-amerikai nézők láthatják először, hanem Olaszországban lesz a világpremierje, október 17-én (az Egyesült Államokban és Kanadában majd valamikor 2020 folyamán mutatják csak be).

Az olasz premiernek köszönhetően azonban végre nyilvánosságra hoztak egy előzetest, ami ugyan olasz szinkronos, de legalább alkothatunk némi képet az alapján a filmről. A The Jesus Rolls egyébként a Herék, avagy a tojástánc című 1974-es, Gérard Depardieu-vel a főszerepben Bertrand Blier által rendezett francia erotikus komédia remake-je, csak Jesusszal a középpontban. Turturro nemrég olyan pikáns moziként írta le alkotását, ami azt mutatja be, milyen buták is a férfiak.

„Valami ilyesmiről szól a film. A nők sokkal erősebbek, sokkal összeszedettebb karakterek”

– szögezte le az alkotó, aki azt is elárulta, hogy a cselekmény azt ábrázolja, mi minden történik Jesusszal azután, hogy kiszabadul a börtönből, ahol egyébként pedofília miatt ült. A szóban forgó erős nőket pedig olyan remek színésznők formálják meg, mint Audrey Tautou, Susan Sarandon és Sônia Braga, míg a gyenge férfiak szerepében Turturro mellett többek közt Bobby Cannavalét, Christopher Walkent és Jon Hammet láthatjuk.

Habár a filmhez elvileg A nagy Lebowskit jegyző Coen fivéreknek alkotóként nincs közük (az eredeti karakter megalkotását leszámítva természetesen), Turturro azt nyilatkozta, hogy Joel és Ethan Coen közeli barátai, és végig támogatták az elképzelését. A gyanús előzmények ellenére egyébként (legalábbis az éveken át elhúzódó gyártás nem sok jót szokott jelenteni egy nagyjátékfilm esetében) az előzetes kifejezetten bizalomgerjesztő: viccesnek és hangulatosnak tűnik – az atmoszféra valószínűleg a Gipsy Kingsnek köszönhető, akik szintén szereplőként vannak feltüntetve a trailerben.


(via IndieWire)