Végre láthatjuk Brad Pittet a csillagok között

Kijött az első előzetes az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fihez, amit korábban töröltek a megjelenések közül, de most mégis bemutatják.

Nemrég még arról írtunk, hogy a Disney kivette a megjelenések közül Pitt filmjét, amit eredetileg május 24-én (a magyar mozikban május 23-án) mutattak volna be. Az Ad Astra egy darabig nem is kapott új premierdátumot, de szerencsére nem arról van szó, hogy ne akarnák bemutatni, így időközben ki is tűzték a premiert: az amerikai mozikban szeptember 20-án (nálunk szeptember 19-én) láthatják a nézők.

Az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fit A bűn állomásai, Az éjszaka urai, a Két szerető és a Z: Az elveszett város direktoraként ismert James Gray rendezte, Brad Pitten kívül is olyan sztárszereposztással, mint Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Donald Sutherland, Jamie Kennedy és Liv Tyler. Nem arról volt szó tehát, hogy az alkotás annyira rosszul sikerült volna, hogy el akarták tüntetni a nézők szeme elől.

Bár hivatalos tájékoztatás nem érkezett, a dolognak minden bizonnyal ahhoz volt köze, hogy a Disney márciusban felvásárolta a film eredeti forgalmazóját, a 20th Century Foxot. Ezzel az aktussal pedig egy rakás új cím esett be hozzájuk, és eltelt egy kis idő, amíg kisakkozták, hogy melyik új(onnan szerzett) filmjüket mikor mutassák be. Ezenkívül még az is benne lehetett a pakliban, hogy a sztárszereposztással dúsított alkotást el akarták takarítani saját produkciójuk, a szintén május 24-én bemutatott élőszereplős Aladdin-remake útjából.

Az Ad Astra – Út a csillagokba egyébként arról szól, hogy Roy McBride műszaki tiszt (Pitt) elindul, hogy átszelje a galaxist, és kiderítse az igazságot apjáról (Tommy Lee Jones), aki húsz éve tűnt el, miközben idegen életformák után kutatott az űrben. Ugyan sokáig halottnak hitték, egy új bizonyíték arra utalhat, hogy Clifford McBride még mindig él, és egy elhagyott erőműben bujkál egy távoli bolygón – és hogy potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra...


(via Vital Thrills)