A Stranger Things-et rendező Antal Nimróddal, és a Berlinale nyertes stand upos ifjúsági filmmel nyit a CINEMIRA TEEN

November 18-20. között tartják a filmfesztivál tini kiadását a Corvin moziban.

A CINEMIRA TEEN Ifjúsági Film Fesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit mutatják be premier előtt.

Emellett számos interaktív filmes előadáson is részt vehet a fiatal közönség. A Stranger Things világhírű magyar rendezője Antal Nimród tart interaktív előadást a sorozat rendezésével kapcsolatban, míg az Eufória forgatást megjárt magyar operatőr bevezet a sorozat kulisszái mögé.

Filmszínészet iránt érdeklődők kipróbálhatják magukat egy igazi filmes castingon. Az online térben alkotni vágyók sikeres influenszerektől (Ráskó Eszter, Anzselika Habpatron, Kovács András Péter) kérdezhetnek. Rendezők és zenészek beszélgetnek Sena, Analog Balaton, Anima Sound System együttes videóklip forgatásáról. A filmkészítés iránt nyitottak pedig animációs filmet is forgathatnak, vagy épp virtuális valóságban próbálhatják ki, mit tehetnek egy party drogos áldozatért.

Premier előtt lesz látható a Berlinale díjnyertes Stand up királynője című svéd film, és a Semmi című dán kultikus ifjúsági mozi, valamint az Olga című többszörösen díjnyertes alkotás, amely az ukrán Euromaiden időszakot dolgozza fel egy fiatal lány szemén keresztül. Minden órában új rövidfilmes vetítés indul a legizgalmasabb fiataloknak szóló filmekből. Mozizz és alkoss a Cinemira Teen-en november 19-20-án a Corvin moziban!

További részletek és jegy:

https://corvinmozi.hu/programok/cinemira-teen-ifjusagi-filmfesztival
https://www.kidfilmfestival.hu/teen/programfuzet/
https://www.facebook.com/events/515311840455166