Budapesten a ritmikus gimnasztika legjobbjai

A május 19-21-ei hétvégén minden a ritmikus gimnasztikáról szól majd Budapesten, ugyanis 18 év után újra a magyar főváros ad otthont a 33. RG Európa-bajnokságnak. A 36 ország legjobbjait felvonultató kontinensversenyen felnőtt és junior kategóriákban egyaránt képviselteti magát Magyarország: Kis Alexandra 4, Váray Míra 3 és Pigniczki Fanni 1 egyéni koreográfiával áll majd szőnyegre, míg a junior kéziszer csapatban Ákoshegyi Eszterért, Borda Korinnáért, Földi Cintiáért, Györe Dorottyáért, Juhász Annáért, Juhász Emmáért és Várkonyi Deáért izgulhatunk.

A háromnapos versenyre érdemes már pénteken kilátogatni, amikor az érdeklődők a junior együttes kéziszercsapatok, valamint a felnőtt egyéni karika és labda gyakorlatok selejtezőit tekinthetik meg. Szombaton a program a junior csapatok második bemutatójával, illetve a felnőtt egyéni buzogány és szalag selejtezőkkel folytatódik. Este a Team (Junior és Felnőtt) eredményhirdetést láthatjuk. A 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnap a junior együttes kéziszercsapatok és a felnőtt egyéni versenyzők szerenkénti döntőivel zárul.

A háromnapos verseny az élsport mellett a szórakozásról is szól majd. A selejtezők és döntők mellett számos programmal és műsorszámmal várják az érdeklődőket a Papp László Budapest Sportarénában: a verseny utolsó napján, a döntők után egy nagyszabású gálaműsor koronázza meg az eseményt, amelyen olyan sztárfellépőket láthat, hallhat élőben a közönség, mint Sena és az Irie Maffia énekesei.

További információért és a részletes programért látogasson el a verseny hivatalos weboldalára: http://rgbudapest.hu/