Élmény, zene, ajándék: IGAZÁBÓL KARÁCSONY - szimfonikus koncertshow

A Budafoki Dohnányi Zenekar látványos zenei ünnepe, a magyar koncertpalettán teljesen egyedülálló, izgalmas összművészeti élménnyel várja a klasszikus zene, a pop, a jazz, a látvány, a tánc, a légtornászat, egyszóval a minőségi show-műsor kedvelőit december 28-án az MVM Dome-ban.

Amikor már épp véget ér a karácsony, de még áll a fa, amikor még körülvesznek minket az ünnep meghitt pillanatai, amikor még nem indulnak újra a hétköznapok, akkor várja nem csak szimfonikus zene-rajongó közönségét a Budafoki Dohnányi Zenekar egy fergeteges koncertshow-val. Az Igazából karácsony tízezres közönséget mozgató, kiforrott márkaként immáron 5. alkalommal kínál a karácsonyt kicsit meghosszabbító hangulatot. A zenei paletta a klasszikustól a populáris műfajok bevonásával a crossoverig terjed. A BDZ-től megszokott magas színvonalú, változatos zenei élmény mellett a hangulat, a látvány, a vizualitás a legnagyobb show-műsorokkal veszi fel a versenyt, a műsorösszeállítás, a közreműködők sora pedig évről évre emeli az esemény rangját. Neves és közkedvelt szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekarral szorosan együttműködő, egyedi táncegyüttes, légtornászok, harangegyüttes, igényes látványvilág, 80 fős zenekar, 100 fős énekkar… Mindez az MVM Dome kiváló akusztikájú, modern, jól felszerelt, közönség és fellépők számára egyaránt kényelmes helyszínén.

Az est művészeti vezetője és karmestere, Hollerung Gábor személye és szakmaisága már önmagában garancia a minőségre, de az idei év három sztárvendége is izgalmas élményt ígér. A show vendége Lajkó Félix, a világzene egyik legmegragadóbb, elementáris személyisége, aki szuggesztivitásával és improvizációs képességével mindig ámulatba ejti a közönséget. A BDZ-vel megvalósított, számos közös koncert és hangfelvétel után most újra a zenekar vendégeként lép fel. Több számban feltűnik a színpadon Szekeres Adrien és László Boldizsár is, akik énekesként szinte minden zenei műfajban otthonosan mozognak. Nem hiányozhat a színpadról az Igazából karácsony állandó énekes szólistája, a tavalyi show egyik legnagyobb közönségkedvence, a BDZ zenekari hegedűse, Fellegi Anna, aki egyre szárnyalóbb karriert fut be énekesként is. Ez alkalommal nem csak ő viszi fel hangszerét énekszólistaként a színpadra; László Boldizsár trombitája is feltűnik majd a színen.

Az IGAZÁBÓL KARÁCSONY – szimfonikus koncertshow tartalmas, izgalmas, ünnepi kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig időben eszmélünk, egyedi, felejthetetlen élményt nyújtó karácsonyi ajándékká is válhatnak a koncertshow-ra szóló jegyek az egész családnak, barátoknak, kollégáknak, szívünknek fontos ismerőseinknek.

SZTÁRVENDÉGEK: LAJKÓ FÉLIX (hegedű), SZEKERES ADRIEN (ének), LÁSZLÓ BOLDIZSÁR (ének).

KÖZREMŰKÖDŐK: Fellegi Anna (ének), Magyar Légtornász Egyesület, ARLtisctic Dance Company (koreográfus Albert Réka Lilla), Szironta Együttes (harangjáték), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), Budafoki Dohnányi Zenekar. Vezényel: Hollerung Gábor.

További információ: bdz.hu/koncertek/Igazabolkarcsony2023