Gyermekprogramok a Pesti Vigadóban

A 2016/17-es évadban első alkalommal megrendezett Vigarda Gyermekbérlet sorozat nagy sikere után 2017 őszétől ismét várjuk a Pesti Vigadóba a kisebbeket és a kicsit nagyobbakat.

Vigarda Gyermekbérletünk következő előadásai:

2017. október 4. szerda 10.00 Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és a Kipikopik

"Öreg fa gyökere pici kuckót rejt, ott lakik Kippkopp és vele Tipptopp. Vidám az élet a Kippkopp házban, csak egy gesztenyegyerek hiányzik még. Áfonya csillár és levél az ágy, gomba az asztal és kavics a szék, vidám az élet a Kippkopp házban – csak egy gesztenyegyerek hiányzik még!"

Így indul a mese, amiben Tipptopp nagy álma teljesül: kipikopikkal lesz tele a ház. Végigkísérhetjük őket, miközben igazi, összetartozó, egymást féltő, szerető, segítő családdá válnak.

Előadásunk Marék Veronika két mesekönyve, a Kippkopp gyerekei, és a Kippkopp hol vagy alapján készült.

2017. december 5. kedd 10.00 Bahorka társulat: Téli mese

‘Álmomban az éjszaka aranykertben jártam, aranykertben aranyfát aranydiót láttam, ahány levél lengedez szélringatta ágon, András bácsi fejére annyi áldás szálljon!’ - kiáltozzuk András napján a téli éjszakában! Ilyenkor megjelennek a faluban az angyalok, ki tudja vajon igaziak-e? Annyi bizonyos, hogy minden házba bekopognak, és sok vidámságot hoznak, fényes énekszóval jelzik az Úr Jézus eljövetelét! És jönnek a Lucázók, a Regölők és a Betlehemesek, akik jókínvánságaikkal szórják tele az udvart – hallgassuk, ahogy énekelnek!

2018. január 30. kedd 10.00 Bíró Eszter: Állati zenés ABC

Bíró Eszter énekeső, színésznő, aki eddig musical – és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló Állati Zenés ABC című képeskönyvet, az ehhez tartozó lemezt és színpadi produkciót készített. Az „Állati Zenés ABC” 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és Fonogram - Magyar Zenei Díj -at kapott.

Az énekesnőnek két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Födő Sándor "Fodo" írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. 

Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor "Fodo" és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig. 

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

Zenészek:
Födő Sándor  “Fodo” - melodion, harmonika, ütőhangszerek
Hámori Máté – gitárok, ütőhangszerek         

Bérlet- és jegyvásárlás: www.vigado.hu