Május utolsó hétvégéjén irány Gödöllő!

Gyerekek és felnőttek számára is rengeteg izgalmas program vár a Kék Bolygó Alapítvány által szervezett VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, melynek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont május 27-e és 29-e között.

A legnagyobb figyelmet a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle, illetve a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle kapja, melyekre több száz pályázat érkezett. A szakértőkből álló zsűri által kiválasztott alkotások egytől-egyig látványos, profi, ugyanakkor elgondolkodtató filmek, melyek méltán kerültek be a vetítési tervbe. A Fesztivál három napja alatt bárki megtekintheti ezeket az alkotásokat, és még Sir David Attenborough-t is hallhatjuk narrátorként az egyik filmben.

A mozgókép mellett a zenén is nagy hangsúly lesz; a látogatók élőben élvezhetik Radics Gigi, Szakács Sziszi és a Dirty Slippers koncertjét, utóbbi együttes ráadásul az új albumát is bemutatja a nagyérdemű közönségnek. A neves vendégek – Eke Angéla, Döbrösi Laura, Ürge-Vorsatz Diana, ifj. Vitray Tamás stb. – között izgalmas témák kerülnek terítékre a kerekasztal beszélgetéseken, és az egész napos programok is garantálják a kellemes időtöltést. A fentiek mellett többek között filmkészítő workshop, kvízjátékok, Trash Art és WWF kitelepülés, kézműves vásárok, kiállítások, valamint a Kék Bolygó Alapítvány és a Tchibo közös lounge-ja vár a látogatókra. A szombati napot utcabál, míg a vasárnapot kertmozi zárja.

Gyermeknap alkalmából a kisebbekre külön figyelmet fordítanak a szervezők, így szombaton az Alma együttes, vasárnap a Hurrá! zenekar és Szalóki Ági koncertjét hallhatják. Ezenfelül a Kenderkóc Népi Játszóház, a Hatvani Vadászati Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum programjai is rendkívül szórakoztatóak lesznek számukra, ahogy a Kastély mezítlábas ösvényét is kipróbálhatják.

A Fesztiválon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel, és a park területén a négylábú kedvenceket is örömmel látják!

Az eseményről további információk a Facebook-eseménynél és a weboldalon találhatóak.