Mozizz és Alkoss a Cinemira Kids-en!

Egy igazan különleges családi program a Cinemira KIDS gyerekfilm fesztivál halloween-i kiadással várja a gyerekeket és családjaikat a Margit-szigeten október 28-29-én a Kristály Színtérben! Peller Mariann, Elek Ferenc, Gubik Petra és Gryllus Vilmos is vendégei lesznek az október végén kezdődő Cinemira KIDS filmfesztiválnak.

 

 

Az idei fesztivál sztárvendégei – többek közt - a népszerű mesehősök szinkronszínészei Peller Mariann (Barbie), Nemes Takách Kata (Lucy a Gruból), és Szemenyei János (Mario) – valamint Gubik Petra, Elek Ferenc, és Zsurzs Kati, akik a színészmesterségről mesélnek majd. A színészet iránt érdeklődők kipróbálhatják magukat a mikrofon mögött és a kamera előtt is: Steinhauser Andrea casting director vezetésével a fesztiválon hazai és nemzetközi produkciókhoz keresnek gyerekszereplőket. 

 

 

A Cinemira az egyetlen olyan fesztivál Magyarországon, ami kifejezetten gyerekeknek és a fiatal közönségnek szól. A közönség különleges filmeket láthat, óránként kezdődő rövidfilmes és animációs összeállításokban, amelyeket korosztályok szerinti (3-6, 7-9, 10-12 éves) bontásban vetítenek. A különcség kihívásai, saját magunk megtalálása, a félelem leküzdésének stratégiája, barátság és együttérzés – a Cinemira KIDS-en látható alkotások a gyerekek életét érintő és őket foglalkoztató fontos kérdésekről szólnak. A fesztiválon bemutatott filmek nagy részét még ezelőtt soha nem láthatta a magyar közönség.

 

 

A Cinemira mottója: Mozizz és alkoss! Így a vetítések mellett rengeteg interaktív programon vehetnek részt a gyerekek, amin keresztül betekintést nyerhetnek a filmkészítés kulisszái mögé. A Cinemira hétvégéjén animációs és rövidfilmeket forgathatnak, kipróbálhatják magukat kaszkadőrként, és festhetnek saját csapót is. A vasárnap délelőtti Gryllus Vilmos koncertjét követően a Kaláka alapítójával közösen készíthetnek egy igazi videoklipet a Maszkabál című dalhoz.

 

 

A Cinemira KIDS idén Halloween-i kiadással jelentkezik, így egész nap különleges sminkeket kérhetnek a látogatók, és Halloween-i jelmezversenyen is részt vehetnek vasárnap. Az állatok szerelmesei megismerhetik hogyan tanítják be a filmekben az állatokat a különböző feladatokra, a legnagyobb hazai állattrénerek által tartott bemutatón. A gamer világba elmerülők pedig olyan menő gamerekkel találkozhatnak, mint Zsdav, Jánosik Gergő és Andi.

 

 

A fesztiválon nem csak rövidfilmes versenyszekciók, hanem panorámavetítések is várják a látogatókat. Nyitófilmként lesz látható a Berlinalén díjat nyert, A tánc királynője (Dancing Queen) című norvég film,amely az első szerelem és a tánc körül forog. Itt lesz átható a Puskás öcsi animációs sorozat összes része egybefűzve és a cicák kedvelőinek a kedvence a Macskaland című film is.

 

 

További információ:

Cinemira honlap
Cinemira Facebook event
Cinemira Kids programtábla