Szűcs Máté, Mága Zoltán, Lugosi Ali, Duka Elemér – Klassz a Belvárosban

2023. május 31. és június 2. között Klassz a Belvárosban – III. Komolyzenei Napok az Aranytízben! Nemzetközileg elismert művészek és fiatal tehetségek lépnek fel az V. kerületben.

Harmadik alkalommal rendezi meg az V. kerületi Aranytíz a Klassz a Belvárosban komolyzenei programsorozatot, világhírű művészek mellett fiatal tehetségek is fellépnek ezen a három napon.

Az idei Komolyzenei Napokat Szűcs Máté brácsaművész nyitja május 31-én 19 órakor, aki egy európai turnéról érkezik az Aranytízbe. „Kivételes hangkultúrájával, hangszerének kiváló uralásával, illetve intelligenciával és a játék örömével veti magát bele a zenekari hangzásba, melynek szintjét kiemelkedő művészi és technikai képességeivel ötvözi" – mondta róla Knut Weber, a Berliner Filharmonikusok zenekari elöljárója.

Június 1-jén 15 órai kezdettel Kamarazene várja az érdeklődőket. Fellépnek: Lugosi Ali klarinétművész, a Virtuózok első évadának győztese; Szüts Apor, a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneszerzője és zongoristája. Hornyák Balázs fuvolaművész, a Kaposfest fesztiváligazgatója; Duka Vilmos, aki idén a Tibay Zoltán Országos Gordonversenyen korcsoportjában I. díjat, a legjobb Beethoven zenekari állás előadásáért különdíjat nyert el; Mohai Bálint fagottművész, aki a Manhattan International Music Competition-ön Arany minősítést nyert; és Tabányi Antal hegedűművész, aki a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekarban kiemelt szerepet tölt be.

A Klassz a Belvárosban zárókoncertjét június 2-án 15 órától a Duka Elemér & Gipsy Chamber Orchestra adja, vendégként fellép Mága Zoltán.
Duka Elemér Budapesten született egy több száz évre visszavezethető zenész család sarjaként. Több országos és nemzetközi csellóverseny győztese és dobogós helyezettje. 2017-ben alapította saját zenekarát, mely egyedülálló Magyarországon, mivel a cselló áll a zenekar élén. Missziójuk a klasszikus zene és a magyar tradicionális cigányzene fúziója, de előszeretettel játszanak saját darabokat és napjaink híres filmzenéit is. Több külföldi fesztiválon is felléptek már: római Chamber Music Fest, Split Summer Fest, Manchester Góbé Fest.
Mága Zoltán repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig és a könnyűzenéig
terjed.

Jegy: 4.500 Ft

Bérlet (minden koncertre érvényes): 9.000 Ft

V. kerületi lakosoknak lakcímkártya felmutatásával: 500 Ft/koncert

További információ: aranytiz.hu

A programsorozat Belváros-Lipótváros Önkormányzata anyagi támogatásával valósul meg.