sPORT

Nincs karácsony darts nélkül!

Eljött a dartsrajongók kedvenc két és fél hete az évből: szerdán este megkezdődött a sportág legnagyobb eseménye, a PDC-világbajnokság. A 96 induló küzdelméből január 3-án, hétfőn hirdetnek győztest. Két év óta először telik meg az ikonikus Ally Pally a legnagyobb versenyre.

A 2021-es győztes Gerwyn Price a hagyományok szerint a nyitó napon kezdte meg címvédő hadjáratát a Sir Waddell Trófeárt, no meg az érte járó félmillió fontért.

Az első és második forduló mérkőzéseit 9 napig játsszák, karácsony előtt alakul ki a legjobb 32 mezőnye.

Forrás: Luke Walker/Getty Images

 

Eddig a dartshistória során csupán Phil Taylornak (neki 9-szer!), Adrian Lewisnak és Gary Andersonnak sikerült megvédenie címét, Price szerezte negyedikként csatlakozni ehhez a díszes társasághoz.

Price magabiztosan nyert Ricky Edhouse ellen

“Nem hinném, hogy megijedtem volna, de az első szettben rengeteg duplát kihagytam, ezzel pedig komoly nyomás alá helyeztem magam, amire a közönség még rá is tett egy lapáttal, végül aztán a két 130-as kiszálló nyerte meg nekem a meccset. Úgy érzem, hogy elég jól játszottam a mérkőzés utolsó szakaszában. Néha vannak göröngyös partik is, de ilyenkor még keményebben kell dolgoznod és túl kell lépned rajta.”

Adrian Lewis 3-1-re nyert Matt Cambell ellen

“Nehéz mérkőzés volt, bele is telt egy kis időbe, mire megnyugodtam. Nagyon sok duplát hagytam ki az első szettben és már arra gondoltam: ‘Jaj, ne! Megint kezdődik.’ Egész pályafutásom alatt komoly nyomás nehezedett rám, hiszen nincsen annál nagyobb nyomás, mint Phil Taylor nyomdokaiban haladni. Lehet, hogy fél évvel ezelőtt még haragudtam magamra, amikor elveszítettem egy mérkőzést, de olyan keményen dolgoztam az edzéseken, hogy azt gondoltam: itt az ideje feljebb lépni. Már alig várom, hogy Gary ellen játszhassak, szóval jöjjön, aminek jönnie kell. Ez ennyire egyszerű.”

Ritchie Edhouse 3-2 Peter Hudson
Ricky Evans 3-0 Nitin Kumar
Adrian Lewis 3-1 Matt Campbell
Gerwyn Price 3-1 Ritchie Edhouse

A Sport TV folyamatosan közvetít a PDC darts világbajnokságról.

Forrás: PDC Hungarian Fan Club/Sport 1 TV