Antal Nimród rendezi a Stranger Things két epizódját

A negyedik évadból származó első fotók nyilvánosságra hozatala után újabb örömteli hír érkezett a Netflix-sorozat rajongóinak. Már azt is tudni lehet, melyik részeket jegyzi majd a Kontroll rendezője.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Stranger Things közelgő új évada két részletben érkezik a streaming óriás felületére: május 27-én az első, július 1-jén pedig a második adagot láthatjuk a kölyök sci-fi/horrorból. Most pedig nyilvánosságra hozták az alkotók névsorát is, amiből a magyar szívnek igazán kedves dolog derült ki.


A széria két alkotója, Matt és Ross Duffer amellett, hogy executiver producerek, a legtöbb részt ők is rendezik: ez konkrétan az első, a második a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik epizódot jelenti. Shawn Levy, az Éjszaka a múzeumban-filmek és a Free Guy rendezője – aki már a korábbi részeknek is direktora volt – a harmadik és negyedik részt jegyzi majd.

A Stranger Things negyedik évadának ötödik és hatodik, The Nina Project és The Dive című epizódjait pedig

nem más rendezi, mint a magyar Antal Nimród

– az Antal által jegyzett első rész május 27-én, a második pedig július 1-jén lesz streamelhető a Netflixen, azaz nála vágják ketté a sorozatot.

Antal Nimród Metallica: Through the Never című filmje 2013-as premierjén. Forrás: Gary Miller / FilmMagic / Getty Images


Az Amerikában született és nevelkedett, majd 17 évesen „hazaköltöző” alkotó még 2003-ban az azóta kultfilmmé vált Kontroll-lal tette le a névjegyét, majd Hollywoodban is sikerült nevet szereznie magának olyan műveivel, mint az Elhagyott szoba, A szállítmány és a Ragadozók. Legutóbb az M. Night Shyamalan nevével fémjelzett Apple TV+-széria, a Servant számára rendezett több epizódot, előtte pedig, 2017-ben egy magyar munkával, A Viszkissel jelentkezett.


(via metacritic)