Az egész világ a Netflix koreai sikersorozatát nézi, de ennek nem mindenki örül

A Nyerd meg az életed megállíthatatlan, de a népszerűségnek is megvan az átka.

A Port.hu-n is írtunk a Netflix koreai őrületéről, a Nyerd meg az életedről, ami akkora siker, hogy jó eséllyel a streamingóriás legnépszerűbb sorozatává válhat. A bemutató után mindössze 10 napra volt rá szüksége, hogy 90 országban a toplista élére kerüljön (nálunk is ott tanyázik már egy ideje), az USA-ban például azt a Bridgertont taszította le a trónról, amely minden idők legsikeresebb netflixes szériájának számít – de már nem sokáig.

A sorozat népszerűségének az a koreai férfi valószínűleg kevésbé örül, akinek a telefonszámát az első epizódban közzétették. A filmekben és a szériákban általában kamu számokat használnak, itt viszont gondatlanságból egy létező telefonszámot adtak meg (a sztori szerint ezt kell tárcsázniuk azoknak, akik részt akarnak venni a halálos játékban), és most naponta 4 ezerszer csörög a Korea Gyeonggi térségében élő férfi mobilja. Sokan nyilván azt feltételezik, hogy a szám a produkcióhoz tartozik, és ha felhívják, akkor plusz információkat kaphatnak, mások viszont azért tárcsázzák, hogy jelentkezzenek maguk is a játékba.

Forrás: Netflix

A Netflix képviselő már tárgyalnak az „áldozattal”, hogy megoldják a problémát, közben viszont az egyik koreai párt tiszteletbeli elnöke (nyilván marketingcélokból) 100 millió wont (körülbelül 26 millió forintot) ajánlott a számért. A férfi egyelőre nem akar megválni tőle, mert már több mint 10 éve használja üzleti célokra.

A Netflixnek közben ennél komolyabb problémákkal is szembe kell néznie, az SK Broadband nevű koreai internetszolgáltató ugyanis azért pereli a céget, mert állításuk szerint a Netflix miatt megnövekedett adatforgalom többletköltségeket ró rájuk. A Netflixnek köszönhetően 1.2 trillió bitnyi adatot kell feldolgozniuk másodpercenként, és a szolgáltató úgy látja, hogy csak a 2020-as forgalom alapján 7 milliárd forintnyi kompenzáció járna nekik. Egy szöuli bírósági ítéletben már ki is mondták, hogy észszerű a felvetés, mi szerint a streamingcégnek illene valamilyen ellentételezést adnia a hálózat leterheléséért.

via: Uproxx