Ez lett az HBO legnézettebb 2020-as sorozata

A szóban forgó miniszériának még az extrán sikeres Hatalmas kis hazugságokat is sikerült túlszárnyalnia: nem kevesebb mint 12,3 millióan látták.

A népszerű alkotás pedig nem más, mint a Nicole Kidman és Hugh Grant főszereplésével készült krimisorozat, a Tudhattad volna, amelynek ezt a kimagasló eredményt nem pusztán a tavalyi évben sikerült elérnie (hiszen csak az utolsó negyedévben debütált), hanem mostanában lépte át a lenyűgöző 12,3 milliós nézettséget, aminek a 48 százaléka egyébként a digitális platformról származik.

Ezzel pedig a Tudhattad volna lett az HBO legnézettebb 2020-as sorozata, olyan korábbi sikerszériákat előzve meg, mint a Hatalmas kis hazugságok első és második évada. A nézőket pedig annyira érdekelte, hogy ki a kegyetlen gyilkos, aki feldúlta a főhősnő családját és lelki békéjét, hogy

csak a záró epizódot 3 millióan tekintették meg – 43 százalékkal többen, mint az előző részt, és több mint kétszer annyian, mint a széria pilotját.

Csak az HBO Max számait vizsgálva még jobban alakult az alkotás eredménye: itt 80 százalékosnál is nagyobb nézettségemelkedést könyvelhetett el az utolsó rész az utolsó előttihez képest, és közel ötször annyian voltak rá kíváncsiak ezen a platformon, mint az első epizódra.


Mindennek köszönhetően a Hatalmas kis hazugságok 2019-es második évadának fináléja óta a Tudhattad volna utolsó epizódja lett a csatorna legnézettebb műsora, és a széria azon ritka esetek közé tartozik, ami nem egyre kevesebb, hanem egyre több nézőt vonzott a részek előrehaladtával. A krimisorozatnak egyébként ugyanazok az alkotói, mint a Hatalmas kis hazugságoknak, David E. Kelley és Bruna Papandrea, ahogy a főszerepet hozó Nicole Kidman is közös pont.

A színésznő pedig executive producerként is részt vett a munkálatokban, és

a sorozatos nagy sikerre való tekintettel a trió ismét összeállt,

és idén érkezik újabb közös szériájuk, a Nine Perfect Strangers, megint csak a Hatalmas kis hazugságok szerzője, Liane Moriarty regénye, a Kilenc idegen alapján. Erről itt számoltunk be részletesebben, a Tudhattad volna első epizódjáról írt lelkes kritikánk pedig itt olvasható (ha később írtuk volna, közel sem lett volna ilyen lelkes, sőt!). A krimisorozatot egyébként a magyar nézők is nagyon szerették (vagy legalábbis nagyon kíváncsiak voltak rá): tavaly december végén még úgy is bekerült az HBO GO legnézettebb 2020-as szériái közé az ötödik helyen, hogy csak október végén volt a premierje.


(via Variety)