Ezek a legtöbbször lejátszott tévés zenék

A Spotify-keresések alapján összeállt minden idők leggyakrabban lejátszott tévés soundtrackjeinek és betétdalainak a listája a Jóbarátoktól kezdve a Stranger Thingsen át a Trónok harcáig.

A streamelős platform több mint száz széria soundtrackjét vizsgálta, és a keresések alapján meg tudták határozni a legtöbbször lejátszott soundtrackeket és az azokról leggyakrabban lejátszott betétdalokat is. 5 milliárdos lejátszással a Stranger Things című netflixes széria került az első helyre, második lett erősen lemaradva a Tuti gimi (1,7 milliárd lejátszás), bronzérmet pedig a Rólunk szól szerzett (1,3 milliárd lejátszás). A TOP5-be a Trónok harcának (1 milliárd lejátszás) és A narancsvidéknek (958 millió lejátszás) sikerült még bekerülnie.

Hatodik a Hatalmas kis hazugságok (860 millió lejátszás), hetedik a Narancs az új fekete (860 millió lejátszás), nyolcadik A csodálatos Mrs. Maisel (709 millió lejátszás), kilencedik az Eufória (544 millió lejátszás), a TOP10-et pedig az Empire (476 millió lejátszás) zárja. A legtöbbször lejátszott betétdalok listája viszont ehhez képest egészen más képet mutat.


Aranyérmes az Odaátból a Carry On Wayward Son (363 millió lejátszás), második az I Don’t Want to Be a Tuti gimiből (142 millió lejátszás), harmadik pedig a kultikus Jóbarátok nem kevésbé kultikus főcímdala, az I’ll Be There For You lett (138 millió lejátszás). A Spotify felhasználói szeretik még a California című slágert is A narancsvidékből (4. helyezés, 99,3 millió lejátszás) és a Cold Little Heartot a Hatalmas kis hazugságokból (5. hely, 60,4 millió lejátszás).

A TOP10 további szereplői a Trónok harca főcímdala (6. hely, 46,6 millió lejátszás), a Stranger Things Stranger Things című betétdala (7. hely, 46 millió lejátszás), a You’ve Got Time a Narancs az új feketéből (8. hely, 28,6 millió lejátszás), a Westworld főcímdala (9. hely, 26,3 millió lejátszás) és Az elit alakulat főcímdala (10. hely, 22,3 millió lejátszás).


(via NME)