Ezekkel a saját gyártású filmekkel kedveskedik nekünk a Netflix májusban

Indiától Mexikón és Németországon át Kínáig mindenhol készítik szorgos népek a Netflix produkcióit, amelyek közül egy szép nagy adag májusban is eljut hozzánk, és már tudjuk azt is, melyik fog robbanni!

Május 6.

Holnap az egész világ

Luisa, a 20 éves joghallgató lány (Mala Emde) Mannheimből egy barátnőjén keresztül egy antifasiszta csoporthoz csapódik. Egyre jobban elkötelezetté válik a csoporton belül, pláne azután, hogy megtetszik neki az egyik hangadó srác, és még arra is hajlandó, hogy beköltözzön egy kommunába. Csakhogy riadtan veszi észre, hogy a társaság egyre szélsőségesebb irányba tolódik el, és egyes tagjai a tiltakozáson túl kifejezetten az erőszakos fellépés mellett agitálnak, és számukra már a gyilkosság is elfogadhatóvá válik, ha ellenfeleikről van szó. A lánynak döntenie kell, a szívére vagy az eszére hallgat.

Május 7.

Mérföldkő

Ivan Ayr filmjének hőse egy indiai kamionsofőr (Lakshvir Saran), aki nemrég veszítette el a feleségét, és most egy újabb rossz hír várja. A fuvarozó cég egy fiatal, tapasztalatlan vezetőt vett fel, és neki kéne a fiút betanítania – jó eséllyel azért, hogy aztán őt elküldhessék.

A szörnyeteg

Anthony Mandler filmje még 2018-ban készült el, pár fesztivált is megjárt, majd hirtelen dobozba tették, ahonnan csak most került elő. Egy tehetséges fiatal fiú (Kelvin Harrison Jr.) belekeveredik egy rablógyilkosságba, és meg kell küzdenie ártatlansága és jövője védelmében a jogrendszerrel, amely rögtön el is ítélte.

Május 8.

Szuper életem

Egy válságban lévő forgatókönyvíró rájön, hogy magával tudja vinni a valóságba az álmaiban látott mesés kincseket, de hamarosan árnyék vetül frissen szerzett boldogságára – egy helyi gengszter ugyanis felfigyel meggazdagodására. Zhang Chong a saját fantáziavilágát vitte vászonra, ami elég mutatós.

Május 12.

A negyvenegyek tánca

Egy nagy jövő előtt álló, de titokban meleg képviselő elveszi a mexikói elnök lányát a múlt század legelején, ám közben egy titkos klubban összeszűri a levet egy másik politikussal. David Pablos filmje a Mexikót egykor valóban megrázó botrányt dolgozza fel.

Oxigén

A helyenként nagyon rémisztő francia sci-fi thrillerben egy nő (Mélanie Laurent) egy olyan zárt térben ébred fel, ahol egyre fogy a levegő, és nagyon gyorsan kell gondolkodnia, hogy az összes rá váró csapdát kikerülje – és végül kijusson a szabadba. Alexandre Aja (Magasfeszültség) nem szokott az ilyen témához kesztyűs kézzel nyúlni, kemény sztorira számíthatunk.

Május 14.

Minden lány nevében

Egy nyomozónő közös nevezőt talál egy sorozatgyilkossal, aki egy gátlástalan nemzetközi embercsempész hálózat tagjaira vadászik ebben a feszült dél-afrikai thrillerben.

A furcsa ház

Egy nagyvárosi család fogja magát, és egy isten háta mögötti német kisvárosba költözik, ahol a két testvér és új barátaik megpróbálják megoldani az új otthonukat övező sötét rejtélyt.

Nő az ablakban

Az agorafóbiás gyermekpszichológus, Anna Fox lakása ablakából kémleli a környéket. Egy nap betoppan hozzá szemközti szomszédja, akivel hamar összebarátkozik. A nő azonban rövidesen eltűnik, Anna pedig bűntényre gyanakszik. Amit látott, és amit sejt, fenekestül felforgatja amúgy is korlátok közé szorult életét. Pazar színészgárda (köztük az Oscar-díjra jelölt Amy Adams, az Oscar-díjas GGary Oldman és az Oscar-díjas Julianne Moore) kelti életre a bestseller regényt.

Május 21.

A halottak hadserege

Egy zombijárvány után Las Vegasban a Dave Bautista vezette zsoldosok egy csoportja mindent kockára tesz, amikor bemerészkednek a karanténzónába, hogy végrehajtsák a valaha volt legmerészebb rablást. Csakhogy Zack Snyder egészen újfajta, gyors, agilis és egymással együttműködő élőhalottakkal riogat minket. Kétségkívül ez a hónap leginkább várt Netflix filmje!

Május 26.

Roberto Baggio: Az isteni copfocska

A talán legnagyobb olasz focisztár életét elmesélő film a játékos 22 éves karrierjének legfontosabb elemeit emeli ki, köztük pályafutásának legelejét és több edzővel való konfliktusát.

Május 27.

A Casa Hogar megmentése

Egy gondviselő és a rábízott gyerekek szövetkeznek egy lepukkant hajóskapitánnyal, hogy megnyerjék a nagy horgászversenyt, és kisegítsék a pénzszűkében lévő árvaházukat. Igaz történet alapján, Dennis Quaid főszereplésével.