Háború készül! Horrorikonnal tér vissza a Stranger Things – TRAILER

A srácok megnőttek, a tétek is megnőttek és új szörnyetegek másznak elő a Tótágasból.

Május 27-én startol a Stranger Things negyedik évadának (amiből két epizódot Antal Nimród rendezett) első fele a Netflixen, így a korábbi teaser után ideje volt hát egy rendes előzetesnek. 

Emlékszünk az előzményre: gonosz oroszok mesterkedtek Hawkins alatt, és ugyan pillanatnyilag legyőzték a srácok az ellent, Hopper sheriffnek nyoma veszett – mint az kiderül, egy szibériai fogolytáborba került valahogy, ahol demogorgonokkal rendeznek börtönbunyókat, és szegény fickó elég rossz állapotban van. Közben a srácok elkezdték a középiskolát (jócskán meg is nőttek, némelyik gyerekszínész a duplájára nyúlt), a Tótágasból (illetve Hellyel lefelé, ez a hivatalos fordítás) érkező fenyegetés pedig még korántsem fejeződött be... Szibéria mellett végre Hawkinsban is kimozdulnak a szereplők az eddigi díszletek közül, és kicsit más horrorzsáner felé is elkalandoznak, hiszen a történetben fontos szerepet kap egy tipikusan szellemjárta kinézetű ház és egy antik állóóra. És úgy tűnik, mintha a Tótágasban is hosszabb időt töltenének el a szereplők.

A vég kezdete, újabb rémség bukkan fel, háború közeleg – a Russó tesók megágyaznak egy ígéretes fináléhoz. A hivatalos szinopszis szerint

hat hónap telt el a starcourti ütközet óta, amely pusztítást és rémületet okozott Hawkins városában. A baráti társaság, amely még az eseményeket próbálja feldolgozni, most először különvált – és a gimnáziumi élet megpróbáltatásai sem könnyítik meg a helyzetüket. Ebben a különösen érzékeny pillanatban egy új és félelmetes természetfeletti fenyegetéssel kell szembesülniük, amelyet ha leküzdenek, talán az Tótágas borzalmainak is vége lesz.

A retrovonat is tovább robog: a horrorikon Robert Englund, azaz maga Freddy Krueger is szerepel az új epizódokban, méghozzá egy bevarrt szemű, félelmetes figurát alakít.

Szerencsére az évad második felére sem kell majd sokat várni: a záró öt epizód július elsején kerül fel a Netflixre. És hogy ez lesz-e az utolsó évad? A Russo-testvérek úgy nyilatkoztak, hogy öt évados lesz a Stranger Things – szóval még egy évadnyi retróborzongás vár ránk.

(Forrás: NME)