Hatalmasat bakiztak a The Last of Us legújabb epizódjában

Brutális szarvashibát szúrtak ki a posztapokaliptikus sorozat rajongói a hatodik, Rokon (Kin) című részben. Nagyon furcsa, hogy a készítők benne hagyták...

A The Last of Us legújabb epizódjának sztorija szerint Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) végre eljutnak a férfi öccséhez, Tommyhoz (Gabriel Luna). Útjuk során a hősök átkelnek egy behavazott hídon, és szemfüles nézők észrevették, hogy amikor mindezt az alkotók totálban mutatták, több stábtag is látható volt a képen.

A hiba ellenére a széria szerelmesei továbbra is odáig vannak a sorozat minőségétől, de azért arra biztatják a készítőket a közösségi médiában, hogy javítsák a dolgot. „Briliáns volt ez a rész is. De van itt valami, amit esetleg javítani kéne, majd újra felrakni.

Látszik a stáb ebben a kompozícióban”

– írta például valaki a Twitteren, és természetesen képernyőfotóval is igazolta állítását.


Mások videóra felvett részletet osztottak meg, és kis nyilakkal jelölték, pontosan hol táboroztak a felvételkor a képbe belógó stábtagok. Ezek a kisebb-nagyobb bakik egyébként már szinte hagyománynak számítanak az HBO-s sorozatoknál. Először a Trónok harca híres-hírhedt „kávéspohárgate”-je okozott viharokat, majd annak előzményszériája, a Sárkányok háza sem úszta meg elrontott jelenet nélkül.

@guidingfire umm @hbomax @naughtydoginc zombies caught with cameras? #hbomax #thelastofus #thelastofushbo ♬ original sound - GuidingFire

Ahogy arról szintén beszámoltunk, utóbbi alkotásban azt lehetett látni, hogy Viserys királynak két ujja is zöld, mivel elfelejtették CGI-jal eltávolítani a karaktert megformáló színész, Paddy Considine kezéről azt a kis kesztyűt, amivel azt jelezték az utómunkacsapat számára, hogy azt a két ujjat majd retusálják ki onnan (a sztori szerint ugyanis egy kór miatt elüszkösödtek, és leestek).

Mivel a kávéspoharas baki idején napokig, sőt hetekig ettől volt hangos az internet, kicsit azért gyanús, hogy a streaming szolgáltató ennyire kiemelt sorozatainál, mint a Sárkányok háza vagy most a The Last of Us, újból és újból elkövetnek valami olyan figyelmetlenséget, amit könnyedén el lehetett volna kerülni egy ilyen méretű és jelentőségű produkciónál. Szóval van olyan elmélet is, hogy az HBO csak egy kis hírverést akar megint csapni a termékének. De persze a legújabb esetben, mivel egy nagytotálról van szó, az is lehet, hogy a felvételkor azt hitték, nem fognak rákerülni a kép szélére.


(via NME)