Készül a Netflix újabb nagy durranása, A szürke ember 2

Joe és Anthony Russo rendezik, Ryan Gosling is visszatér benne. Lesz egy spin offja is, de azt már a Deadpool alkotói jegyzik.

Saját univerzumot kap a Netflixen A szürke ember című kémthriller: lesz egy folytatása, valamint egy spin-offja is. A második részben visszatér a címbéli „szürke ember”, aki nem más, mint Sierra Six, azaz Court Gentry CIA-ügynök, akit Ryan Gosling alakít. A rendezők is ugyanazok maradnak: Joe és Anthony Russo, akik számos blockbustert forgattak már a Marvel-moziverzumba (többek között Bosszúállók: Végtelen háborút és a Bosszúállók: Végjátékot). „A szürke ember 2” forgatókönyvét szintén az első rész társszerzője, Stephen McFeely írja. Ami a spin-offot illeti, arról még nem sokat tudni, csak annyit, hogy a Deadpool írói, Paul Wernick és Rhett Reese jegyzik a forgatókönyvét.

Forrás: Netflix

 

A szürke ember július 22-én mutatkozott be a Netflixen a július 15-i, korlátozott mozispremiere után. Maga a film (hűen a streaming platform eddigi szokásaihoz) egy könyvadaptáció, Mark Greaney azonos című regénye, a Gray Man-sorozat nyitókötete alapján készült, úgyhogy bőven lesz alapanyag a folytatásokhoz is.

A Netflix adatai szerint ugyanis A szürke ember kirobbanó siker lett: már az első hétvégéjén 88,55 millió órányi nézettséggel nézettséggel nyitott, és 92 országban debütált az első helyen. Ez egyébként a legjobb start egy Netflix-filmtől azóta, hogy Az Adam-projekt márciusban 92,4 millió órányi nézettséget produkált a streaming platform belső mérése szerint. Üröm az örömben, hogy a kritikusok elég vegyesen nyilatkoztak A szürke emberről: a Rotten Tomatoes kritika-összesítő oldalon mindössze 48 százalékon áll, bár a közönség értékelése ugyanitt 91 százalékos (mi itt a PORT.hun azt írtuk a filmről, hogy „Ryan Gosling és 200 millió dollár ellenére is egyszerű, mint a bot”).

Az Indiewire azért kiegészítette ezt az adatsort azzal, hogy maga a film 200 millió dollárból készült, ami rekordösszeg egy streaming platform esetében, viszont mindössze 200-250 ezer dollár közötti összeget kapart össze 500 moziból, ami elég siralmas eredmény. A Russo testvérek lelkesedése azonban töretlen, ki is adtak egy hivatalos nyilatkozatot A szürke ember  folytatásáról:

A közönség reakciója A szürke emberrel kapcsolatban egyszerűen fenomenális volt. Nagyon hálásak vagyunk azért a lelkesedésért, amit a rajongók világszerte tanúsítottak a film iránt. Mivel a történetben annyi csodálatos karakter szerepel, mindig is azt terveztük, hogy A szürke ember' egy kibővített univerzum része lesz, és nagyon örülünk, hogy a Netflix bejelentette a folytatást Ryannel, valamint egy második forgatókönyvet is, amiről hamarosan izgalmas dolgokat árulunk el.

No persze Joe és Anthony Russo mi más lenne, ha nem lelkes, elvégre ezer szálon kötődnek már a Netflixhez: a fenti projektek mellett ehhez a platformhoz köti őket Chris Hemsworth 2020-as akciófilmje, a Tyler Rake: A kimenekítés, aminek Joe Russo volt a forgatókönyvírója és Anthony Russo a producere – természetesen ennek a filmnek is érkezik majd hamarosan a második része. És hogy fognak-e még a Russo testvérek valaha kasszarobbantó Marvel szuperhősfilmet forgatni? Egyszer majd valamikor talán, Kevin Feige ugyanis eléggé ködösen fogalmazott a testvérpárral kapcsolatban legutóbb:

Szeretnénk találni valamit, amit együtt csinálhatunk meg. De ez nem most lesz.

(via The Hollywood Reporter & Uproxx & Indiewire)