Megérkezett Sophia Loren Oscar-esélyes visszatérésének az előzetese

A 86 éves olasz filmlegenda több mint tízéves kihagyás után saját fiának a Netflix számára forgatott filmjében, az Előttem az életben állt újra kamerák elé.

Az Előttem az élet november 13-án kerül fel a streamelős cég kínálatába. Ahogy arról korábban már írtunk, a Loren idősebbik fia, Edoardo Ponti által írt és rendezett alkotás Romain Gary regényén alapul, amiből nem először készül filmfeldolgozás: 1977-ben szintén Előttem az élet címmel Simone Signoret főszereplésével vitték vászonra.

A szívhez szóló filmdráma egy tengerparti olasz városban, Bariban játszódik, és két ember, egy 12 éves szenegáli árva, Momo, illetve a gyerekfelügyelettel foglalkozó holokauszttúlélő, Madame Rosa váratlan, valószerűtlen, mégis sorsszerű kapcsolatáról szól.

A Loren által megformált idős asszony prostituáltak gyerekeire vigyáz saját lakásában, és annak ellenére, hogy Momo megpróbálta kirabolni, egy barátja kérésére nagy kelletlenül elvállalja, hogy a fiút is a pártfogásába veszi. A kezdeti ellenszenv hamarosan valami egészen mássá alakul át...

„Egyszerűen csak így alakult. Azt akartam, hogy valami inspiráljon és kihívást jelentsen.

De nem volt semmilyen film, amit épp nagyon meg akartam volna csinálni” – magyarázta nemrégiben Sophia Loren azzal kapcsolatban, hogy a 2009-es Kilenc című mozifilm, illetve a 2010-es Tükreim című tévéfilm után miért várt ilyen sokat következő projektjével. A színésznő alakítását egyébként már most Oscar-esélyesnek tippelik, és a Netflix nagyban kampányol a jelöléséért.


(via IndieWire)