Megvan, ki veszi át DiCaprio helyét Scorsese új filmjében

Leo lett volna a sorozatgyilkosos filmben az FBI-ügynök, de lemondott a főszerepről.

Jesse Plemons is csatlakozott Martin Scorsese új filmjének stábjához. A Killers of the Flower Moon David Grann tényregényén alapul, amely Megfojtott virágok címmel magyarul is megjelent. A sztori 1921-ben, Oklahomában játszódik, ahol az oszázs indián törzs közel 200 tagját gyilkolták meg a földjeik alatt húzódó óriási olajkészlet miatt.

A filmterv már többször bekerült a hírekbe, először azzal, hogy az eredeti gyártó Paramount Pictures eladta a forgatókönyv megfilmesítési jogait az Apple TV+-nak, és csak a forgalmazást vállalta. (Ennek az egyik oka valószínűleg az, hogy a film költségvetése nagyobb, mint Az íré volt – 200 millió dollár.) Tavaly novemberben pedig Eric Roth forgatókönyvíró elárulta, hogy Martin Scorsese folyamatosan átíratta vele a szkriptet a koronavírus miatti csúszásokat kihasználva, mert Leonardo DiCaprio több dolgot is meg akart változtatni. Az eredeti verzióban DiCaprio alakította volna a főszereplő FBI-ügynököt, de a színész jelezte, hogy már unja a hősfigurákat, és inkább a Robert De Niro által megformált gonosz gyilkos unokaöccsét alakítja majd.

Most kiderült, hogy DiCaprio helyét az a Jesse Plemons veszi át, aki Az írben már dolgozott együtt Scorsese-vel. A színész annak idején a Friday Night Lights - Tiszta szívvel fociban tűnt fel, de a Breaking Bad szociopata Toddjával futott be igazán, azóta pedig olyan filmekben szerepelt, mint A Pentagon titkai, az Alelnök, az Éjszakai játék vagy A befejezésen gondolkodom. Lehetősége lett volna rá, hogy Jordan Peele készülő filmjében is játsszon, de a két forgatása egy időben lesz, és Plemons inkább a Killers of the Flower Moont választotta.

Scorsese éppen a napokban fejezte ki újra aggodalmait a filmművészet jövője és a streaming egyeduralma miatt, ennek ellenére a Killers of the Flower Moon is a kisképernyőkön fog majd debütálni.