Negatív rekorder lehet a Netflix őrülten népszerű erotikus filmje

A 365 nap és a két folytatása lesz hamarosan az első olyan trilógia, amelynek mindegyik felvonása 0 százalékon áll a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon.

2020 nyarán másról sem szóltak a hírek, mint hogy „a szegény ember Szürke ötven árnyalata”, azaz a 365 nap című lengyel erotikus film az egyik legnépszerűbb tartalom a Netflixen. És bár sokan támadták amiatt, hogy piedesztálra emeli a nemi erőszakot és romantikus színben tünteti fel a Stockholm-szindrómát, azóta már két folytatást is kapott: 2022-ben készült el a 365 Days: This Day és a The Next 365 Days is. Ezeket a magyarországi Netflixen-előfizetők a streaming csatorna kínálatában 365 nap: Ma illetve 365 nap: Egy újabb nap címmel találhatják meg – utóbbi alkotás (kétes értékű) népszerűségét mi sem fémjelzi jobban, mint hogy ez jelenleg nálunk az ötödik legnézettebb film a Netflixen:

Forrás: Netflix

 

Bármennyire is imádja azonban a nép az augusztus 19-től elérhető 365 nap: Egy újabb napot, a kritikusok körében már egyáltalán nem örvend ekkora népszerűségnek. Olyannyira nem, hogy mindhárom film iszonyatosan alacsony értékelést kapott a Rotten Tomatoes nevű, népszerű kritikagyűjtő oldalon. Így aztán könnyen lehet, hogy hamarosan a trilógiák történetében először fog megtörténni olyan blaszfémia, hogy mindhárom film 0 százalékos értékelést kapott.

Forrás: Rotten Tomatoes

 

Természetesen rengeteg olyan film van, amelynek ugyanúgy 0 százalékos kritikusi értékelése van a Rotten Tomatoes oldalon, mint a 365 napnak. Ezek viszont általában mindig egy-egy ismert klasszikus sokadik folytatásai, mint például A cápa bosszúja (miközben Spielberg eredetije 97 százalékos ugyanitt), vagy a Rendőrakadémia 4. - Civil osztag (miközben az első Rendőrakadémia 57 százalékon áll).

És egy érdekesség a végére, ami igen nagyot megy mostanság az interneten: a 365 nap: Egy újabb nap egyik pikáns jelenetében a ledér főhősnő (akit ezúttal is Anna Maria Sieklucka alakít) arról fantáziál, hogy egyszerre két férfi kényezteti őt, ám végül az alkalmi szexpartnerei között is elcsattan egy csók!

(via Uproxx)