Nincs fix epizódsorrend a Netflix agyeldobós rablós sorozatában - ELŐZETES!

A január 1-én debütáló Kaleidoscope-ban a néző döntheti el, miként akar eljutni a mindenre választ adó utolsó részig.

A Netflix sosem volt szégyenlős, ha kísérleti tévéműsorokkal kellett berobbantania a streaming platform nézettségi adatait. Elég csak az olyan interaktív különlegességekre gondolni, mint a Bandersnatch című Black Mirror-epizód vagy az Escape The Undertaker című családbarát horror, ahol mi dönthettük el, mit csináljanak a főszereplők. És most itt a Kaleidoscope is, amelynek mind a 8 része január 1-én kerül fel a Netfilxre, és garantáltan be fog kerülni a TOP10-be.

Az újév napján debütáló rablós akciósorozat ugyanis egy úgynevezett nemlineáris széria, ahol a nézők választhatják meg, milyen sorrendben darálják le a nagy fináléig az egyes epizódokat!

Íme az előzetese:

A Kaleidoscope-ot részben a valóság ihlette: a Sandy hurrikán tombolása idején ugyanis Manhattanben eltűnt 70 milliárd dollárnyi kötvény. Az persze már a fantázia szüleménye, hogy a Netflix és Ridley Scott cége, a Scott Free Productions egy csapatnyi tolvajra összpontosít, akik több éven (sőt, évtizeden!) át tervezték a tökéletes bűntényt: egy feltörhetetlennek kikiáltott páncélterem kirablását.

Az első évad összesen 8 epizódot tartalmaz. Minden egyes rész egy 24 évet felölelő idősíkon ugrál ide-oda, a bűntény kitervelésétől kezdve a konkrét előkészületeiken át hat hónappal az utánig, hogy megtörtént a rablás. Egyedülálló módon, a finálé kivételével (amely magát a tényleges betörést meséli el), a sorozat minden epizódját úgy tervezték, hogy tetszőleges sorrendben lehessen nézni. Az egyes részeknek nincs is sorszáma, különböző színekről nevezték el mindegyiket a készítők – innen jön egyébként a kaleidoszkópra utaló cím is (ami egy olyan optikai játék, mely lényegében egy kis látcső, ami kis tükrökkel sokszorozza meg az apró, színes tárgyak képét).

Ha pedig a fenti, izgalmas koncepció nem lenne elég, a sorozathoz olyan ismert sztárokat igazolt le a Netflix és Ridley Scott cége, mint Giancarlo Esposito, Paz Vega, Tati Gabrielle és Jai Courtney.