Pixelhibára panaszkodnak az új Netflix-szenzáció nézői

Az elmúlt hétvégén debütált A halottak hadseregét nézve sokan hitték azt, hogy rossz a tévéjük – de kiderült, hogy a hiba nem az ő készülékükben van.

A streamelős óriás május 21-én mutatta be Zack Snyder várva várt zombis akciófilmjét, ami azonban sokakra ráhozta a frászt, mivel néhány pixelhibát látva azt hitték, valami gond van a tévéjükkel vagy a monitorukkal. A közösségi médiát azonban csakhamar elárasztották a hasonló tapasztalatok, így kiderült, hogy nem a nézők készülékével, hanem magával a filmmel van gond.


Egy Reddit-felhasználó kiszúrta, hogy a pixelhiba nem figyelhető meg minden jelenetben, amiből azt a következtetést vonta le, hogy a szerinte három kamera közül, amit a filmesek forgatás közben használtak, csak az egyikkel történt valami hiba, vélhetően elromlott az egyik szenzora. Egy másik reddites pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nem ez az első Netflix-produkció, amelyben hibás volt a kép: szerinte a Tyler Rake: A kimenekítés, a Jupiter hagyatéka és a Shadow and Bone – Árnyék és csont is pixelhibás volt.


A Variety megkérdezett egy vizuális effektes topcégnél dolgozó grafikust a dologról, akinek nem volt köze a szóban forgó produkcióhoz, és aki az említett Reddit-felhasználótól eltérően úgy véli, többféle oka is lehet annak, ha egy képen rosszak a pixelek. Ezt azonban az utómunkálatok során észre szokták venni, és javítják – szóval nagyon fura, hogy erre A halottak hadserege esetében nem került sor.


A mai kamerák egyébként már menet közben, maguktól kijavítják az ilyen hibákat, a szakértő szerint azonban lehetséges, hogy az eszköznek kikapcsolták ezt a funkcióját, hogy minél „analógabb” legyen a hatása a rögzített képnek. Hogy valóban ez történt-e, nem tudni, mivel a Netflix nem kommentálta a dolgot. A halottak hadserege operatőre egyébként maga az író-rendező, Zack Snyder volt. A twitterezők szerencsére egy csomó illusztrációt felraktak az oldalukra a zavaró hibákról, így az is láthatja, miről van szó, aki nem akarja megnézni a filmet. Arról pedig, hogy nem a pixelhiba az egyetlen baki A halottak hadseregében, ez a cikkünk árulkodik.


(via Variety)