Szeptemberben érkezik a Maxra az év egyik legjobban várt sorozata

Kultikus filmek, családi kedvencek, közkedvelt franchise mellett érkezik az év egyik legjobban várt sorozata, és utolsó évadával érkezik Elena Ferrante regénye alapján készült sorozat is.

A hónap (és az ősz egyik) legnagyobb premierje a Pingvin (premier szeptember 20-án, majd a második rész szeptember 30-án, majd ezt követően az új epizódok hétfőnként érkeznek).

Pingvin; Forrás: Max

 

Matt Reeves nagysikerű Batman filmjéből (ami szeptember 13-tól szintén elérhető lesz a Maxon) készült spin off sorozat ezúttal a Colin Farrel által életrekeltett Oswald "Oz" Cobblepot felemelkedésére fókuszál.

 

Szeptember 8-án érkezik a két részes dokusorozat A Maffiózók atyja: David Chase (Wise Guy: David Chase and The Sopranos), amely exkluzív, eddig sosem hallott történeteket és interjúkat mutat be a 25 éve bemutatott kultsorozatról.

Negyedik, egyben utolsó évadával tér vissza a Nápolyi-regényeket feldolgozó Briliáns barátnőm (Premier: szeptember 10., az epizódok hetente érkeznek). Itthon a Park Kiadó gondozásában megjelent könyvek folyamatosan elérhetőek, a negyedik kötet (Az elveszett gyerek története) pedig hamarosan filmes borítóval is megjelenik.

Briliáns barátnőm; Forrás: Max

 

A nagysikerű brit "botrány" antológia sorozat is új történettel bővül. A Botrány királyi módra (premier: szeptember 24., a 3 rész egyszerre kerül fel) ezúttal a András herceg nagy port kavart 2019-es interjúját dolgozza fel, amelyben Emily Maitlis, a BBC újságírója faggatta a herceget Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatáról. Főszerepben Martin Sheen és Ruth Wilson.

A hónap végén pedig az Adult Swim szállítja a hónap legőrültebb anime sorozatát. A 4 részes Uzumaki (premier: szeptember 29., az epizódok hetente érkeznek) igazi horror ínyenceknek való sorozat lesz.

Érkezik a LEGO Dreamzzz első és második évada (premier: szeptember 9. és 30., a teljes évad elérhető a premierek napján), a Batwheels 2. évada (szeptember 21.) és jön a Garbage Boy and Trash Can (szeptember 2.) teljes első évada.

A true crime kedvelőknek itt lesz a Michael Bay executive produceri felügyelete alatt készült Gonosznak született: a sorozatgyilkos és a megmentő (Born Evil: The Serial Killer and The Savior, szeptember 3.) című új Investigation Discovery sorozat, amely Hadden Clark gyilkosságairól, a tettes családjáról és vallomásáról mutat be eddig nem látott videókat. Továbbá friss epizódokkal érkezik a Tengerparti felújítás (Battle on the Beach, szeptember 4.), az Aranyláz Alaszkában (Gold Rush: Mine Rescue With Freddy and Juan, szeptember 12.), A három hónap jegyesség széria (90 Day Fiance: The Other Way, szeptember 14.), a Határellenőrzés: Svédország (Border Control: Sweden, szeptember 14.) és még sok más sorozat.

Új tartalomként jön a Rejtett kincsek - Klasszikus autók (Shed and Burried: Classic Cars, szeptember 20.), amelyben Henry Cole és Fuzz Townsend útra kelt, hogy ezúttal ikonikus régi járműveket keressenek, amelyeket restaurálhatnak, és szép haszonnal eladhatnak. Jön a Tiltott szerelem (szeptember 21.), amelyben eltérő vallású párok a végső kihívással néznek szembe, amikor az egyikük feladja a hitét, identitását és értékeit, hogy áttérjen partnere vallására.

Filmek szeptemberben

Szeptember elsején megérkezik Tim Burton filmje, a Beetlejuice (szeptember 1.), így mindenki meg tudja nézni a kult alkotást a szeptember 5-én mozikban debütáló Beetlejuice Beetlejuice (12E, forgalmazza az InterCom) előtt. A hónapban elérhető lesz a teljes Szellemirtók-gyűjtemény is (09.20), köztük a nemrég bemutatott A borzongás birodalma is, illetve a Carrie-filmek is felkerülnek a Maxra (szeptember 6.). Ha pedig horror, akkor mindenképp meg kell említeni az Ethan Hawke főszereplésével készült Fekete telefont (szeptember 20.) is.

Fekete telefon; Forrás: UIP-Duna Film

 

Exkluzív premierként érkezik a Maxra többek között Nicholas Cage dramedyje, az Álmaid hőse (szeptember 13.), Jessica Chastain és Peter Sarsgaard főszereplésével készült dráma, az Emlékeink (szeptember 13.), a Cannes-i filmfesztiválon bemutatkozó Club Zero (szeptember 20.), amelyben egy elit iskola táplálkozástan tanára különös köteléket alakít ki öt diákkal, ami megdöbbentő fordulatot vesz, mielőtt a szülők észrevennék. Továbbá elérhető lesz Isabelle Hupert és Tsuyoshi Ihara (Levelek Ivo Dzsimáról) romantikus drámája, a Sidonie Japánban (szeptember 20.), Anthony Hopkins és Matthew Goode filmje, a Freud: Az utolsó pszichoanalízis (szeptember 29.).

Magyar filmek közül a Lefkovicsék gyászolnak érkezik a Maxra szeptember 27-én.