Szomorú igazságot tár fel a Netflix dokumentumfilmje George Michaelről

Az énekes már a Wham! nevű együttesében töltött évek alatt elő akart bújni melegként, de zenésztársa lebeszélte róla.

Július 5-én került fel a Netflix kínálatába a nemes egyszerűséggel Wham! címet viselő dokumentumfilm, amelyben George Michael és Andrew Ridgeley archív felvételeken idézik fel, hogyan váltak a hetvenes éveket követően barátokból a nyolcvanas évek popikonjaivá. Mint az közismert, a 2016 karácsonyán elhunyt Michael csak 1998-ban jött elő nyilvánosan azzal az információval, hogy meleg. A dokuból azonban kiderül, hogy a sztár sokkal korábbra tervezte a coming outot.


A mű nagyjából 20. percében az énekes feltárja, hogy már nem sokkal azután elő akart bújni, miután a Wham! betört Young Guns című 1983-as számával, Ridgeley pedig felidéz egy beszélgetést, ami akkoriban zajlott le köztük és a banda háttértáncosa, Shirlie Kemp között. „Azt mondta nekem:

»nem tudom, hogy mondjam el nektek, de meleg vagyok.

Vagy ha nem is meleg, legalábbis biszexuális« – számolt be róla Andrew Ridgeley, aki azt is hozzátette, hogy George Michael saját bevallása szerint akkor döbbent rá nemi irányultságára, mikor 1984-ben klipet forgattak Club Tropicana című számukhoz, és a forgatáson megismerkedett egy férfival.

„Miután felfedeztem, hogy ez is a szexualitásom része, egyszerűen nem tudtam úgy tenni, mintha nem létezne. Megosztottam a dolgot Andrew-val, ő és Shirlie azonban rábeszéltek, hogy tartsam titokban a dolgot. És ettől teljesen lefagytam” – vallotta be az archív felvételen Michael, és azt is elmesélte, hogy társai mindezt nem a karrierjük védelme érdekében tették.

Ehelyett azzal érveltek, hogy ezt felvállalni azért nem a legjobb ötlet, mert ha nyilvánosságra hozná, hogy meleg, akkor beszélnie kellene a témáról a szüleivel is.

A Wham! tagjai egy 1985-ös japán fellépésen. Forrás: Michael Putland / Getty Images


„Egyszerűen csak úgy éreztük, hogy ezt nem mondhatja el az apjának” – idézi fel az eseményeket a dokumentumfilmben Ridgeley is. Egy másik felvételen pedig George Michael bevallja, hogy ez az időszak sorsfordító volt az életében, és talán nem a legjobb emberektől kért tanácsot, amikor a legközelebbi barátaihoz fordult.

Andrew Ridgeley egyébként a dokumentumfilmben azzal magyarázta, hogy nem támogatták társuk coming outját, hogy túl fiatalok voltak.

„Még csak tizen-, huszonévesek voltunk. Még nem tudtuk tágabb perspektívába helyezni a dolgokat”

– vallotta be. Mindez viszont sajnos nagyon megsebezte a néhai énekest, aki úgy érezte: ahelyett, hogy felvállalhatná igazi identitását, egy saját magára kényszerített hamis identitással kell, hogy átélje popsztárként elért sikereit.


(via Independent)


Nyitókép forrása: Rob Verhorst / Redfern / Getty Images.

 

Még több George Michael

35 éve jelent meg George Michael első szólóalbuma

1987. október 30-án került a boltok polcaira a ’80-as évek egyik legemblematikusabb, egyben minden idők egyik legsikeresebb lemeze, a több mint 25 millió példányban elkelt Faith. Íme néhány érdekesség a Wham! egykori frontemberének szólókarrierjét elindító, Grammy-díjas klasszikusról.

Tovább