Tetszett az Ozark? Ezeket a sorozatokat is imádni fogod!

A bűnügyi sorozat negyedik évada még csak most érkezett meg a Netflixre, de biztosan sokan ledarálták már. Nekik ajánljuk az alábbi öt, hasonló témájú és/vagy stílusú szériát.

Breaking Bad (2008–2013)

Walter (Bryan Cranston), a kémiatanár ötvenedik születésnapján tudja meg, hogy végső stádiumú tüdőrákban szenved, és alig egy éve van hátra. Szereti várandós feleségét és gondozásra szoruló tinédzser fiát, ezért úgy dönt, hátralevő idejében a lehető legtöbb pénzt gyűjti össze. Erre azonban csak a törvény másik oldalán van lehetősége, így szövetkezik egykori, azóta drogdílerré avanzsáló diákjával, és belefognak a metamfetamin-gyártásba. Hamar kiderül, hogy Walterrel ellentétben Jesse (Aaron Paul) egy pancser, és már az első üzletkötésnél összehoz másfél hullát. Walter ezután elindul a lejtőn, ahol nincs megállás…

A magyarul Totál szívás címen ismert széria elsősorban a bűn közegébe helyezett civil figurával idézi az Ozarkot, és az évek során megkerülhetetlen klasszikussá vált.

Elérhető a Netflixen.


Barry (2018–)

Az HBO saját gyártású, kétszer nyolcrészes vígjátéksorozatának középpontjában az egykori tengerészgyalogos áll, aki jobb híján olcsó bérgyilkosként kamatoztatja a közép-nyugaton a seregnél szerzett tudását. Barry azonban magányos és elégedetlen az életével, ennél többre vágyik. Legújabb megbízása Los Angelesbe szólítja, hogy végezzen valakivel, ám legnagyobb meglepetésére magába szippantja a színházi világ.

A címszerepben Bill Hader látható, aki korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Kész katasztrófa vagy az Az – Második fejezet, és aki társszerzőként is jegyzi a sorozatot.

Elérhető az HBO GO-n.


Foglalkozásuk: amerikai (2013–2018)

Elizabeth (Keri Russell) és Philip (Matthew Rhys) közel húsz éve az Egyesült Államokban élnek, egy utazásszervező irodában dolgoznak és van két gyermekük.

Valójában azonban KGB-ügynökök,

akik fontos megbízatást kapnak a központból, ám az akcióba hiba csúszik. Ráadásul a helyzet veszélyesebbé válik, amikor a szomszédjukba költözik egy FBI-ügynök, aki gyanakodni kezd rájuk. Ugyanekkor Reagan elnök kíméletlen háborút hirdet a KGB ellen, és kezdetét veszi a hidegháború egyik legfeszültebb időszaka.


Narcos (2015–2017)

Igaz történet a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar tündökléséről és bukásáról. Az eredettörténetként működő széria időrendi sorrendben halad a kezdetektől a felemelkedésen át a kokainkartell világuralmáig és Escobar halálig.

Aki pedig még mélyebbre akar merülni a bűn világába, azt a három évadot megért Narcos után várja a szintén háromévados Narcos: Mexikó című spinoff,

amely a Diego Luna által alakított Miguel Ángel Félix Gallardo, azaz a Guadalajara kartell felemelkedésének történetét meséli el.

Elérhető a Netflixen.


Az alvilág királynője (2016–2021)

Teresa Mendoza, egy szegény mexikói nő drogdíler barátja váratlan meggyilkolása után kénytelen mindent maga mögött hagyni, és Amerikában menedéket keresni. Itt nem várt szövetségesre talál a múltjából, és közösen próbálják megdönteni az őt üldöző drogkartell vezetőjének uralmát. Mindeközben kitanulja a játék szabályait, és lassan a bűnszövetkezet vezetőjévé emelkedik.

A La reina del sue című bestseller adaptációjaként készült amerikai-mexikói sorozat főszerepében Alice Bragát (Legenda vagyok, Ragadozók, Elysium – Zárt világ) láthatjuk.



(via BT, Town and Country)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!