Több filmjét is törölte a Disney+, van olyan, amit csak másfél hónapja mutattak be

Mindössze másfél hónappal a streampremier után lekerült egy saját gyártású film a szolgáltató felületéről.

Az, hogy egy streamszolgáltatón cserélődnek a filmek, az megszokott, ám ha saját gyártású filmről vagy sorozatról van szó, akkor igencsak meglepő, és jogos felháborodás övezi egy-egy darab eltávolítását. Eddig a HBO Max járt ebben élen, számos, saját gyártású alkotás lekerült a felületről (például A besúgó, ami végül a SkyShowtime-on kötött ki). Sőt, nemrég jött a hír, hogy az HBO sorozatai a Netflixen fognak feltűnni.

A 2022-es Willow-sorozatot már hiába keressük!
Forrás: Disney+

 

Ha már Netflix, akkor azért ott is megy az irtás: hatalmas felháborodás kísérte, hogy a streaming óriás egyik első saját gyártású sorozata, a Hemlock Grove már nem elérhető. Nemrég viszont a Disney+ is beállt a sorba, és levette a Willow-sorozatot, az Y: Az utolsó férfi című szériát, a Jeff Goldblum világát, sőt a 2022-es Alaska Daily is eltűnt.

Kyle Patrick Alvarez filmje,

a Kráter mindössze 48 napig volt elérhető a Disney+-on, utána törölték a felületről.

A 2257-ben játszódó történet egy holdbéli bányászkolónia baráti társaságát követi nyomon. A film 53,4 millió dollárba került, és a forgatókönyvért John Griffin, A kiút című sikersorozat írója felel (a szériától még Stephen King is beparázott). A Disney+ nem kommentálta döntését, de valószínűleg a licencszerződésekkel kapcsolatos költségeket igyekeznek így csökkenteni.

(via Independent)