Tovább gyűrűzik a Mandalorianból kirúgott színésznő botránya

Gina Carano azt állítja, ő is csak a sajtóból értesült a kirúgásról, mert a korábbi konfliktusok miatt már rég nincsen beszélő viszonyban a Disney-vel.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, a Lucasfilm kirúgta a The Mandalorian tévésorozat egyik főszereplőjét, Gina Caranót, miután a színésznő a közösségi médiában sértő hangvételű, politikai tartalmú posztot tett közzé. A republikánusokkal nyíltan szimpatizáló Caranónak azután kellett távoznia az első élőszereplős Star Wars-szériából, hogy megjelentetett egy olyan Instagram-posztot, amelyben a mostani amerikai közállapotokat a náci Németországéhoz hasonlította, a republikánus szavazók helyzetét pedig párhuzamba állította az üldözött zsidókéval. A Lucasfilm hivatalos indoklása szerint:

[Gina Carano] közösségi médiában megjelent, az embereket kulturális és vallási identitásuk alapján becsmérlő bejegyzései iszonyatosak és elfogadhatatlanok.

A korábban aktív ketrecharcos színésznő a New York Times volt újságírójának, Bari Weissnek beszélt arról, hogy a Lucasfilmtől senki sem közölte vele a kirúgását, arról ő is csak a sajtóból értesült február 10-én. 

 

Forrás: Rodin Eckenroth/FilmMagic/Getty Images

 

Ennek a hátterében alighanem az áll, hogy Carano és a Lucasfilm között már tavaly feszültség keletkezett, amikor a színésznő a transzneműekkel viccelődött a közösségi oldalán, amire válaszul elárasztották a Twittert a #FireGinaCarano (azaz: #RúgjákKiCaranót) hashtagek. A színésznő most Bari Weissnek árulta el azt, hogy a Lucasfilm a tavalyi botrány után arra akarta kényszeríteni, hogy adjon ki egy, a stúdió által megfogalmazott bocsánatkérő nyilatkozatot az ügyben, ám ő erre akkor nem volt hajlandó. Felajánlotta viszont, hogy a saját szavaival bocsánatot kér, fenntartva, hogy a bejegyzésének nem volt semmi köze a transzneműek kigúnyolásához. Ebbe viszont a Lucasfilm nem egyezett bele. Végül az a megoldás született, hogy ha és amennyiben Carano mégsem teszi ki a cég által megfogalmazott bocsánatkérést, akkor ezzel automatikusan kizárja magát a The Mandalorian második évadának sajtóturnéjából, és nem készülhet vele egyetlen interjú sem.

Megszakadt a szívem. De nem akartam tönkretenni senkinek sem a kemény munkáját, aki ebben a projektben dolgozott, ezért azt mondtam, hogy oké. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a Lucasfilm bármilyen nyilvános nyilatkozat vagy bocsánatkérés miatt megkeresett. Mint mindenki más, én is a közösségi médián keresztül tudtam meg, hogy kirúgtak.

A pletykák szerint a színésznő nemcsak a The Mandalorian harmadik évadában játszotta volna el a Cara Dune nevű zsoldost, hanem erre a szereplőre épült volna a Rangers of the New Republic című, újabb élőszereplős Star Wars-tévésorozat is. A karakter további sorsa egyelőre nem ismert. Az viszont biztos, hogy Carano a Star Wars-sorozattal megszerzett korábbi népszerűségével, valamint a kirúgása miatti hírveréssel a háta mögött most épp arra készül, hogy egy új filmet forgat a The Daily Wire nevű, konzervatív weboldal számára, amelyben ő lesz a főszereplő. (via Indiewire.com)